På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Pågående enkäter

Skatteverket gör regelbundet mätningar av vad medborgare och företag tycker om skattesystemet, skattefusk, skattekontrollen och Skatteverkets service.

Följande enkäter pågår just nu:

Medborgarnas attityder till skatter (skattefusk, Skatteverkets kontroll och Skatteverkets service)

Just nu genomförs en attitydundersökning riktad till medborgare. Undersökningen syftar till att utifrån allmänhetens upplevelser och erfarenheter ge oss ökad kunskap om hur verksamheten kan förbättras. Undersökningsföretaget Sifo har fått i uppdrag att genomföra undersökningen till ett slumpmässigt urval av befolkningen i åldern 18 - 79 år. Undersökningen besvaras via pappers- eller webbenkät. Svaren kommer att vara helt anonyma gentemot Skatteverket. Sista svarsdatum är 14 oktober. Deltagandet är frivilligt.

Företagens attityder till skatter (skattefusk, Skatteverkets kontroll och Skatteverkets service)

Just nu genomförs en attitydundersökning riktad till företag. Undersökningen syftar till att utifrån företagens upplevelser och erfarenheter ge oss ökad kunskap om hur verksamheten kan förbättras. Undersökningsföretaget Sifo har fått i uppdrag att genomföra undersökningen till ett slumpmässigt urval av aktiva företag i Sverige. Undersökningen besvaras via pappers- eller webbenkät. Svaren kommer att vara helt anonyma gentemot Skatteverket. Sista svarsdatum är 14 oktober. Deltagandet är frivilligt.

Vad tycker du om Skatteupplysningen?

Vi vill veta vad du tycker om den service vi erbjuder dig via mejl. Om du har ställt en fråga via vårt kontaktformulär Ställ en fråga, får du i svaret en länk till ett kort formulär. Där fyller du i vad du tycker om vårt bemötande och den information som du fick. Svaren är anonyma.

Skatteverket tar aldrig in kontouppgifter via mejl eller enkät

Eftersom vi tar emot svaren anonymt, begär vi aldrig in dina personuppgifter, kortuppgifter eller andra uppgifter som kan knytas till dig. Vi kan därför inte skicka någon gåva som tack för hjälpen utan hoppas att du vill ta dig tid att svara ändå till hjälp för vårt arbete att göra webbplatsen så användarvänlig som möjligt.

På internet kan det förekomma andra former av enkäter från avsändare som utger sig för att vara Skatteverket, men som inte är det. De kan till exempel erbjuda gåvor mot fraktavgift eller liknande. Skulle en sådan typ av enkät dyka upp ska du inte besvara den utan bara stänga ned fönstret.

Skatteverket

Till toppen