På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Tjänsten Beskattningsuppgifter

Socialnämnder kan, enligt "förordning om uppgiftsskyldighet i vissa fall enligt socialtjänstlagen", få ut vissa uppgifter via vår informationstjänst Beskattningsuppgifter. Du som representerar en socialnämnd tecknar avtal och överenskommelse med oss för att kunna använda tjänsten.

Uppgifter som kan lämnas ut är fullständiga namnuppgifter, summa intäkt av kapital och överskott av kapital, överskjutande skatt och datum för återbetalning.

Ny informationstjänst

Sedan maj 2014 hämtas informationen via en myndighetsgemensam tjänst kallad SSBTEK (Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd).

SSBTEK möjliggör för socialnämnder och verksamhetsområdet ekonomiskt bistånd att på ett effektivt och rättssäkert sätt inhämta den information man behöver från myndigheter/organisationer i handläggning av ekonomiskt bistånd.

SSBTEK förmedlar information från flera statliga myndigheter och organisationer: A-kassorna, Arbetsförmedlingen, Centrala studiestödsnämnden, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Tjänsten har utvecklats inom ramen för E-delegationsprojektet Effektiv informationsförsörjning.

Läs mer om hur du ansluter till tjänsten SSBTEK på Försäkringskassans webbplats.

Mer information

Skatteverket

Till toppen