På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Informationsutbyte mellan myndigheter

Här hittar ni Skatteverkets tjänster för informationsutbyte mellan myndigheter. Genom tjänsterna kan myndigheten bland annat hämta uppgifter från folkbokföringen, begära samordningsnummer och få offentliga uppgifter om företag.


Förfrågan företagsuppgifter

Offentliga uppgifter om företag

I tjänsten Förfrågan företagsuppgifter kan ni få offentliga uppgifter som ni kan använda för kontroll av företag som deltar i offentliga upphandlingar.

Avvikelserapportering

Rapportera fel i folkbokföringen

I tjänsten Avvikelserapportering kan ni rapportera fel i folkbokföringen, till exempel felaktiga adresser, namn, civilstånd, dödsfall och uppgift om barn.

Beskattningsuppgifter

För kommunens socialnämnd

Via Beskattningsuppgifter kan kommunens socialnämnd få uppgifter om exempelvis överskott av kapital, skatt att få tillbaka och datum för återbetalning.

Navet

Uppgifter från folkbokföringen

Genom aviseringssystemet Navet kan alla myndigheter mot en avgift enkelt, snabbt och säkert hämta folkbokföringsuppgifter elektroniskt.

Samordningsnummer

Begär samordningsnummer

I tjänsten Samordningsnummer kan ni begära samordningsnummer och bifoga handlingar. Samordningsnumret skickas digitalt tillbaka till myndigheten.

Beskattningsutfallet

En hjälp i budgetarbetet

Beskattningsutfallet (tidigare taxeringsutfallet) innehåller uppgifter om kommunalt beskattningsbar förvärvsinkomst för fysiska personer.

Modeller för ärendeinformation

Skatteverket har ett dagligt utbyte av information och uppgifter med andra myndigheter och det är viktigt att alla använder samma begrepp så att myndigheterna utbyter rätt information. För att säkerställa detta finns en standard och modeller för ärendeinformation mellan myndigheter.

Skatteverket

Till toppen