På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Deklarera företag

I mars börjar Skatteverket skicka ut deklarationerna till dig som är företagare. Du som har en digital brevlåda får deklarationen som en pdf-fil till din digitala brevlåda redan från den 8 mars. Annars får du pappersdeklarationen hemskickad med post mellan den 16 mars och den 15 april.

Enskild näringsverksamhet

Du deklarerar resultatet från din enskilda näringsverksamhet i en NE-bilaga som du lämnar tillsammans med din inkomst­deklaration. Du ska också göra ett årsbokslut och en moms­deklaration.

Checklista för att avsluta ett beskattningsår

Delägare i fåmansföretag

Du som är delägare i ett mindre aktiebolag, ett så kallat fåmansföretag, och äger kvalificerade andelar, ska lämna en K10-bilaga tillsammans med din privata inkomstdeklaration. Företaget lämnar en egen deklaration, Inkomstdeklaration 2.

Deklarera som delägare i ett fåmansföretag

Delägare i handelsbolag

Du som är delägare i ett handelsbolag ska lämna en N3A-bilaga tillsammans med din privata inkomstdeklaration. Handelsbolaget lämnar en egen deklaration, Inkomstdeklaration 4.

Deklarera som delägare i ett handelsbolag

Deklarera för ett företag

Hur du ska deklarera ditt företag beror på företagsformen. Är det ett aktiebolag lämnar du deklarationen med e-tjänsten Inkomstdeklaration 2. Föreningar  använder blanketten Inkomstdeklaration 3 och handelsbolag Inkomstdeklaration 4.

Mer information om att deklarera för ett företag

Våra e-tjänster

07-03
07-24

Digital brevlåda

Du som skaffar en digital brevlåda får post från Skatteverket och andra myndigheter digitalt i stället för på papper. Från Skatteverket får du bland annat din deklaration, frågor om deklarationen och ditt slutskattebesked digitalt. För att få deklarationen digitalt i år behöver du ha skaffat en digital brevlåda senast den 1 mars. Skaffar du en digital brevlåda efter den 1 mars får du din deklaration digitalt först nästa år, årets deklaration skickas ut på papper.

Skatteverket

Till toppen