På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Deklarera företag

Du som driver enskild näringsverksamhet och har en digital brevlåda får deklarationen som en pdf-fil till den digitala brevlådan. Samma gäller för ett aktiebolag som har en digital brevlåda. Deklarationstidpunkten är en månad senare om du deklarerar digitalt.

Du som har en digital brevlåda får post från Skatteverket och andra myndigheter digitalt i stället för på papper. Från Skatteverket får du bland annat din deklaration, eventuella frågor om deklarationen och ditt slutskattebesked digitalt. Samma gäller för ett aktiebolag, men kom i håg att aktiebolaget behöver ha en egen digital brevlåda.

Enskild näringsverksamhet

Du deklarerar resultatet från din enskilda näringsverksamhet i en NE-bilaga som du lämnar tillsammans med din inkomst­deklaration. Du ska också göra ett årsbokslut och en moms­deklaration.

Checklista för att avsluta ett beskattningsår

Delägare i fåmansföretag

Du som är delägare i ett mindre aktiebolag, ett så kallat fåmansföretag, och äger kvalificerade andelar, ska lämna en K10-bilaga tillsammans med din privata inkomstdeklaration. Företaget lämnar en egen deklaration, Inkomstdeklaration 2.

Deklarera som delägare i ett fåmansföretag

Delägare i handelsbolag

Du som är delägare i ett handelsbolag ska lämna en N3A-bilaga tillsammans med din privata inkomstdeklaration. Handelsbolaget lämnar en egen deklaration, Inkomstdeklaration 4.

Deklarera som delägare i ett handelsbolag

Deklarera för ett företag

Hur du ska deklarera ditt företag beror på företagsformen. Är det ett aktiebolag lämnar du deklarationen med e-tjänsten Inkomstdeklaration 2. Föreningar  använder blanketten Inkomstdeklaration 3 och handelsbolag Inkomstdeklaration 4.

Mer information om att deklarera för ett företag

Våra e-tjänster

07-24
Skatteverket

Till toppen