På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Deklarera företag

Du som driver enskild näringsverksamhet och har en digital brevlåda får deklarationen som en pdf-fil till den digitala brevlådan. Har du ett aktiebolag, en bostadsrättsförening eller en ekonomisk förening som har en digital brevlåda skickas deklarationen dit cirka en vecka tidigare än till de bolag som får den i pappersform. Dessutom är deklarationstidpunkten en månad senare om du deklarerar digitalt.

Du som har en digital brevlåda får post från Skatteverket och andra myndigheter digitalt i stället för på papper. Från Skatteverket får du bland annat din deklaration, eventuella frågor om deklarationen och ditt slutskattebesked digitalt. Samma gäller för aktiebolag och föreningar (i de fall föreningen ska lämna inkomstdeklaration 2), men kom i håg att dessa behöver ha en egen digital brevlåda.

Enskild näringsverksamhet

Du deklarerar resultatet från din enskilda näringsverksamhet i en NE-bilaga som du lämnar tillsammans med din inkomst­deklaration. Du ska också göra ett årsbokslut och en moms­deklaration.

Delägare i handelsbolag

Du som är delägare i ett handelsbolag ska lämna en N3A-bilaga tillsammans med din privata inkomstdeklaration. Handelsbolaget lämnar en egen deklaration, Inkomstdeklaration 4.

Delägare i fåmansföretag

Du som är delägare i ett mindre aktiebolag, ett så kallat fåmansföretag, och äger kvalificerade andelar, ska lämna en K10-bilaga tillsammans med din privata inkomstdeklaration. Företaget lämnar en egen deklaration, Inkomstdeklaration 2.

Deklarera för ett företag

Hur du ska deklarera beror på företagsformen. För aktiebolag lämnar du deklarationen med tjänsten Inkomstdeklaration 2. Föreningar använder blanketten Inkomstdeklaration 3 och handelsbolag Inkomstdeklaration 4.

Våra e-tjänster

06–03
Skatteverket

Till toppen