På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Student

På Skatteverket finns många olika arbetsområden samt spännande och kvalificerade arbetsuppgifter inom bland annat juridik, ekonomi, IT och HR. Som student har du möjlighet att, utifrån organisationens behov, jobba extra under studietiden eller göra ditt examensarbete här.

Vi på Skatteverket strävar efter att ha ett positivt utbyte som främjar både oss och dig som student. Vi vill gärna vara med och bidra till att du får specifik erfarenhet och kunskaper, samtidigt som du får tillfälle att komma med tankar och synpunkter på vår verksamhet. Det arbete du utför på Skatteverket ska vara givande och vårt mål är att kunna ge dig den handledning som du önskar och behöver.

Studentmedarbetare

Ett nytt avtal på det statliga området, studentmedarbetaravtalet, innebär bättre förutsättningar att ta tillvara kompetens hos universitets- och högskolestuderande. Avtalet underlättar övergången mellan studier och yrkesliv och tillför samtidigt de statliga verksamheterna aktuell kunskap.

Det är förutsättningarna hos Skatteverket som styr i vilken utsträckning vi har behov av och möjlighet att tidsbegränsat anställa medarbetare som omfattas av studentmedarbetaravtalet. Det finns därför ingen möjlighet att spontant anmäla intresse för en sådan anställning. Aktuella studentanställningar hittar du under Lediga jobb.

Mer information om själva avtalet och dess utformning finns på Arbetsgivarverkets webbplats.

Praktik och examensarbete

Det är organisationens behov som styr möjligheten för oss att ta emot studenter som vill skriva sitt examensarbete här. Detta görs i sådana fall inom ramen för universitetets- eller högskoleutbildning. Uppdragen publiceras på den här sidan.

Om vi har möjlighet att ta emot praktikanter görs även detta inom ramen för universitets- eller högskoleutbildning. Tänk på att en stor del av vårt arbete består av myndighetsutövning, något en praktikant inte får delta i. Därför är möjligheterna till praktik begränsade. I de fall vi kan ta emot praktikanter publiceras uppdragen på den här sidan.

Aktuella uppdrag

Skatteverket

Till toppen