På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Förmåner och villkor

Vi erbjuder arbetsuppgifter som är samhällsviktiga, intressanta och utvecklande. Genom ett samspel mellan chefer och medarbetare utvecklar vi verksamheten till nytta för privatpersoner och företag. Öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald präglar vår kultur. Vi stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling. En god balans mellan arbete och fritid ser vi som en förutsättning för att göra ett gott jobb, trivas och må bra.

Arbetstid

De flesta av Skatteverkets medarbetare har möjlighet till flexibel arbetstid. Om du är anställd på Skatteupplysningen eller på ett servicekontor är arbetstiden schemalagd. Några arbetsdagar före helgdagar är förkortade, till exempel trettondagsafton och dagen före Alla helgons dag. Arbetstiden på Skatteverket är 39 timmar och 45 minuter per vecka.

Semester

Vi erbjuder längre semester än de flesta andra arbetsplatser. Din ålder avgör hur många semesterdagar du har. Till och med året du fyller 29 år har du rätt till 28 semesterdagar per år, från och med året du fyller 30 år har du rätt till 31 semesterdagar per år och från och med året du fyller 40 år har du rätt till 35 semesterdagar per år. Du får betald semester redan under ditt första år som anställd.

Hälsa och friskvård

Skatteverket har fokus på ett hållbart arbetsliv och ett främjande hälsoarbete. Varje vecka har du möjlighet att använda en timme av din arbetstid för en friskvårdsaktivitet. Vi erbjuder ett friskvårdsbidrag på 75 procent av kostnaden, sammanlagt upp till 3 500 kronor per år. På många av våra kontor har vi hälsoinspiratörer som inspirerar sina kollegor till hälsa och friskvård. Det finns även personalföreningar, till exempel konstföreningar och idrottsföreningar, som ordnar olika sociala arrangemang och idrottsaktiviteter.

Kompetensutveckling

Hos oss får du möjlighet att ta del av ett stort utbud av utbildningar inom skatteområdet och Skatteverkets övriga arbetsområden. Utbildningen ordnas i olika form, till exempel klassrumsutbildning, distansutbildning och självstudier. En stor del av lärandet sker i det dagliga arbetet. På Skatteverket finns många kunniga kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap till dig. För att inlärningssituationen ska bli så bra som möjligt får du en handledare när du introduceras som nyanställd.

Individuell lönesättning

Skatteverket tillämpar individuell lönesättning. Det innebär att din lön bestäms utifrån sakliga grunder som ansvar, arbetets svårighetsgrad och övriga krav som är förenade med arbetsuppgifterna samt din skicklighet och ditt resultat.

Om du blir förälder

När du är ledig med föräldrapenning från Försäkringskassan, och tar ut ersättning på sjukpenningnivå, kan du även få föräldrapenningtillägg från Skatteverket under 360 dagar. På Skatteverket har du även möjlighet att arbeta deltid till och med utgången av det skolår ditt barn fyller 12 år.

Möjlighet till vissa ledigheter utan löneavdrag

Skatteverket ger dig möjlighet till vissa ledigheter utan löneavdrag. Exempel på sådana ledigheter är vid flytt, examen och tentamen samt vissa släktangelägenheter. Om det behövs får du vara ledig för vissa läkar- eller tandläkarbesök utan löneavdrag.

Pension

Tjänstepension är en förmån du tjänar in i din anställning och som du har rätt att få utbetald vid en viss ålder, vanligtvis 65 år. Pensionsavtalet PA 16 omfattar alla statligt anställda. Du kan också ges möjlighet att växla lön eller sparad semester för en extra insättning till tjänstepensionen genom en enskild överenskommelse.

Medarbetarpolicy och lediga tjänster

Läs mer om Skatteverket som arbetsplats i vår medarbetarpolicy.

Skatteverket

Till toppen