Din sökning bokföring gav 94 träffar
Skattskyldigheten inträder vid olika tidpunkter beroende på om ni är godkänd som lagerhållare, registrerade mottagare, registrerade EU-handlare eller inte.
Om du i din verksamhet gör resor med övernattning utanför den vanliga verksamhetsorten får du göra avdrag för ökade levnadskostnader.
Om du behöver göra resor i din näringsverksamhet får du avdrag för dessa kostnader. Det kan till exempel vara inköp- eller försäljningsresor som du gör med bil, tåg eller flyg.
Klara har drivit enskild näringsverksamhet och har sålt rengöringsmaterial, under ett antal år. Nu vill hon avsluta sin verksamhet. I företaget finns två tillgångar, en personbil och en dator som Klara väljer att ta ut för privat bruk.
Den dag du slutar med din verksamhet upphör din skyldighet att bokföra. Den sista transaktionen i bokföringen är när kvarvarande tillgångar och skulder förs över till dig privat genom ett så kallat uttag.
Du ska lämna en NE-bilaga för det sista året som du hade enskild näringsverksamhet. Detta gäller även om din verksamhet bara bedrevs en enda dag in på det sista året.
När du säljer tjänster till köpare från länder utanför EU är det i de flesta fall olika regler beroende på vem som är köpare. Om du säljer till en beskattningsbar person (till exempel ett företag) ska du under vissa förutsättningar sälja tjänsten uta...
När du säljer varor som transporteras från Sverige till länder utanför EU kallas det för export. Om du säljer varor som transporteras till ett land utanför EU ska du inte ta ut någon svensk moms. Detta gäller både när du säljer till företag och till ...
Här kan du läsa vilka regler som gäller om du som bedriver enskild näringsverksamhet vill göra avdrag för lokalkostnader. Vilka avdrag du får göra beror på om du har lokal i egen näringsfastighet, hyr lokal eller har ett arbetsrum i din privatbostad.
Huvudregeln är att du ska ta upp alla ersättningar som du får i din näringsverksamhet som intäkt.