På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Företagsuppgifter som lämnas ut

Använd tjänsten Hämta företagsinformation

Du kan se om ett företag är

  • godkänt för F-skatt
  • registrerat för moms
  • registrerat som arbetsgivare.

Du kan även använda tjänsten om du till exempel vill veta ovanstående om en eventuell arbetsgivare. Du kan söka information om ett företag åt gången. Tjänsten kräver ingen inloggning och den kan användas av alla. 

Registrerad för mervärdesskatt?

Eftersom i stort sett all omsättning av varor och tjänster inom Sverige är momspliktig, är nästan alla näringsidkare momsregistrerade.

Registrerad som arbetsgivare?

Den som betalar ut ersättning till en person som har A-skatt ses som arbetsgivare. Utbetalaren ska då vara registrerad som arbetsgivare hos Skatteverket.

Godkänd för F-skatt, Godkänd för F-skatt med villkor så kallad FA-skatt eller A-skatt? (Skatteform)

Det finns inget krav på att du måste vara godkänd för F-skatt för att bedriva näringsverksamhet. Inom viss näringsverksamhet, till exempel varuhandel är det inte nödvändigt att vara godkänd för f-skatt. Om ett företag ska utföra tjänster där arbetsinsatser sker är dock det normala att företaget är godkänt för F-skatt.

F-skatt

Den som är godkänd för F-skatt betalar själv sin preliminära skatt och sina socialavgifter. Om du anlitar ett företag för ett arbete ska du inte dra skatt eller betala arbetsgivaravgifter om företaget hänvisar till F-skatten. Genom att ange "godkänd för F-skatt" i offerter, anbud, avtal eller på fakturan har företaget hänvisat till F-skatten. Detta gäller om det företag du anlitar är godkända för F-skatt när ni kommer överens om arbetet eller när du betalar ut ersättningen.

Godkänd för f-skatt med villkor så kallad FA-skatt

Om den du anlitar är godkänd för F-skatt med villkor så kallad FA-skatt måste denne skriftligen hänvisa till F-skatten för att den ska gälla. Genom att ange "godkänd för F-skatt" i offerter, anbud, avtal eller på fakturan har den du anlitar hänvisat till F-skatten.

A-skatt

Om den du anlitar saknar godkännande för F-skatt måste du dra skatt och betala arbetsgivaravgifter på ersättningen. Vid utbetalning till en juridisk person med A-skatt (till exempel aktiebolag, handelsbolag, förening) ska du dra av 30 procent skatt från ersättningen. Arbetsgivaravgifter ska inte betalas för en juridisk person.

Uppgift om arbetsgivaravgifter de tre senaste månaderna (Arbetsgivaravgift/Månad/Belopp)

Arbetsgivaravgiften utgör normalt cirka en tredjedel av lönesumman. Genom att du får uppgift om företagets arbetsgivaravgifter för de tre senaste månaderna kan du få en uppfattning om hur många personer företaget avlönar.

Uppgift om företagets restförda skatteskulder hos kronofogdemyndigheten enligt Skatteverkets register (KFM-skuld)

Om ett företag har en skatteskuld på skattekontot vid den avstämning som sker varje månad får företaget ett betalningskrav. Om skulden samt månadens upplupna skatter och avgifter inte har betalats vid nästa månadsavstämning så kommer skulden, under förutsättning att den överstiger 10 000 kronor, att restföras hos Kronofogdemyndigheten.

Skatteverket

Till toppen