På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Arkiv för Rättslig vägledning


Skatteverkets skrivelser

Ett förtydligande av beräkningssättet för fastighetsavgiften respektive spärrbeloppet för sådan avgift – hemställan om lagändring

Datum: 2013-03-25

Dnr/målnr/löpnr:

131 137942-13/111

Finansdepartementet
103 33 STOCKHOLM

Skatteverket hemställer att regeringen vidtar åtgärder för att förtydliga bestäm­melserna avseende den årliga beräkningen av fastighetsavgiften som utförs enligt lagen (2007:1398) om kommunal fastighetsavgift respektive spärrbeloppet för sådan avgift som fastställs enligt lagen (2008:826) om skattereduktion för kom­munal fastighetsavgift.

Bakgrund och förslag till reglering framgår av bifogade promemoria, ”Ett för­tydligande av beräkningssättet för fastighetsavgiften respektive spärrbeloppet för sådan avgift”.

Beslut i detta ärende har fattats av undertecknad generaldirektör. Vid den slutliga handläggningen har också deltagit överdirektören Helena Dyrssen, rättschefen Inga-Lill Askersjö, enhetschefen Ulrika Lundström, materielle specialisten Per Husberg samt rättslige utredaren Tomas Eurenius, föredragande.