På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda vår webbplats godkänner du detta. Vad är cookies?

Jag förstår
Meny

Just nu är det svårt att ringa in sin deklaration på telefon 020-56100. Vi jobbar på att lösa problemet så snart som möjligt. 

Just nu kan det vara svårt att komma fram till Skatteverkets växel, på grund av tekniska problem.

Logotyp, till startsidan

Skilsmässa/ partnerskapsskillnad

För att få skilsmässa vänder du dig till tingsrätten. När tingsrätten har beslutat om skilsmässan skickar den ett meddelande om det till Skatteverket som registrerar skilsmässan i folkbokföringen när den är slutgiltig.

Motsvarande gäller när en domstol dömt till upplösning av ett registrerat partnerskap. Mer information om hur du gör om du vill skiljas finns på Sveriges domstolars webbplats.

Bifoga personbevis

När du ansöker om skilsmässa hos tingsrätten ska du bifoga ett personbevis. Du kan beställa personbevis via vår e-tjänst, Beställningstjänsten, Skatteverkets servicetelefon, Skatteupplysningen eller via ett besök på ett servicekontor. Observera att du inte får skriva ut personbevis för skilsmässa på egen skrivare. Det beror på att lagstiftningen inte tillåter direktåtkomst till annat än egna personuppgifter.

I utlandet

Om du har skilt dig utomlands ska du ansöka om att få skilsmässan registrerad i folkbokföringsregistret. Det gör du genom att besöka närmaste service- eller skattekontor och be om att få skilsmässan registrerad. Vid besöket ska du ta med dig din skilsmässodom. Det är viktigt att det framgår av skilsmässodomen att den är slutgiltig.

Motsvarande gäller även för beslut om partnerskapsskillnad från utlandet.

Om du har några frågor kan du kontakta Skatteupplysningen på telefonnummer 0771-567 567.

Skilsmässa/partnerskapsskillnad
Skatteverket

Till toppen