På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda vår webbplats godkänner du detta. Vad är cookies?

Jag förstår
Meny

Just nu är det svårt att ringa in sin deklaration på telefon 020-56100. Vi jobbar på att lösa problemet så snart som möjligt. 

Just nu kan det vara svårt att komma fram till Skatteverkets växel, på grund av tekniska problem.

Logotyp, till startsidan

Skatter

Det finns olika sorters skatt för dig som är privatperson. Du som bor i Sverige ska, förenklat sagt, betala skatt på din inkomst oavsett var den kommer ifrån.

Varje år ska de flesta av oss deklarera våra inkomster. I och med deklarationen kan Skatteverket se om vi har betalt för mycket eller för lite skatt. Du ska också betala skatt för din bil och i vissa fall för fastigheter som du äger.

Här under rubriken Skatter har vi samlat allt som rör privatpersoners skatter. Du hittar bland annat årets deklarationssidor och information om rot- och rutarbete. Här hittar du även bilförmånsberäkningen, skattetabeller och information om värdepapper och räntor.

Tema: Svart på vitt

Du som köpare ska alltid begära kvitto eller faktura. På det viset bidrar du till schysst konkurrens. Under de här sidorna kan du även läsa om vad du som anställd behöver tänka på för att få en tryggare framtid.

Tema: Svart på vitt – bland annat om varför det är viktigt att begära kvitto

Skatter
Skatteverket

Till toppen