På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Skatter

Det finns olika sorters skatt för dig som är privatperson. Du som bor i Sverige ska, förenklat sagt, betala skatt på din inkomst oavsett var den kommer ifrån.

Varje år ska de flesta av oss deklarera våra inkomster. I och med deklarationen kan Skatteverket se om vi har betalt för mycket eller för lite skatt. Du ska också betala skatt för din bil och i vissa fall för fastigheter som du äger.

Här under rubriken Skatter har vi samlat allt som rör privatpersoners skatter. Du hittar bland annat årets deklarationssidor och information om rot- och rutarbete. Här hittar du även bilförmånsberäkningen, skattetabeller och information om värdepapper och räntor.

Tema: Svart på vitt

Genom att arbeta vitt bidrar du till en sund konkurrens. Om din arbetsgivare inte sköter sig kan det även drabba dig. Under de här sidorna kan du bland annat läsa om hur du stöder schysst konkurrens och vad du som anställd bör tänka på.

Tema: Svart på vitt

Skatter - privat
Skatteverket

Till toppen