På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Meny
Logotyp, till startsidan

Personbevis

Personbevis är ett intyg som visar vilka uppgifter som finns registrerade om dig i folkbokföringen. Det finns olika typer av personbevis och uppgifterna varierar beroende på vad de ska användas till, exempelvis familjebevis, inbjudan eller anställning. Ett personbevis är inte en legitimationshandling utan bara ett utdrag från folkbokföringen.

Skriv ut direkt via e-tjänst

Om du behöver ett personbevis som bara visar uppgifter om dig, är det snabbt och enkelt att använda e-tjänsten Skriv ut personbevis. Du behöver bara ha e-legitimation, till exempel mobilt bank-id, och tillgång till en skrivare. Du skriver själv ut ditt bevis.

Beställ personbevis på posten

Har du inte e-legitimation eller behöver personbevis med uppgifter om fler än dig själv, kan du beställa och få ditt personbevis med post till den adress du är folkbokförd på.

Personbevis för fler än dig

Behöver uppgifter om till exempel maka, make, partner eller barn visas på ditt personbevis, kan du inte använda e-tjänsten Skriv ut personbevis. Istället kan du beställa och få personbeviset hemskickat till den adress där du är folkbokförd på. Det gäller till exempel familjebevis eller personbevis för skilsmässa.

Du behöver inte personbevis

  • när du ansöker om id-kort hos Skatteverket.
  • när du ansöker om nationellt id-kort eller svenskt pass om du är svensk medborgare, bosatt i Sverige och har giltig legitimation. Kontrollera med din bank eller med Polisen vad som gäller i ditt fall.
    Polisens information om pass och nationellt id-kortlänk till annan webbplats

Särskilda fall

Stämpel och underskrift

I Sverige behöver du inte stämpel eller underskrift på ditt personbevis. Men det kan hända att andra länder kräver att personbevis för till exempel visum ska vara stämplat och underskrivet av en handläggare på Skatteverket. Kontrollera därför vad som gäller i just ditt fall. Behöver du stämpel kontaktar du Skatteupplysningen i första hand.

Apostille-stämpel

Behöver din handling en apostille-stämpel, ska du kontakta en godkänd jurist, så kallad notarius publicus (”offentlig sekreterare” på latin). Skatteverket utfärdar inte apostille. Du hittar vem som är notarius publicus i ditt län, via Länsstyrelsens webbsida, fliken Människa och samhälle:

Samordningsnummer

Har du ett samordningsnummer kan du inte beställa personbevis. Du måste ha ett svenskt personnummer.

Skyddade personuppgifter

Du kan bara beställa personbevis genom att ringa Skatteupplysningen.

Ändra namn hos Patent- och registreringsverket

Ring Skatteupplysningen och beställ ditt personbevis. Servicekontoren kan inte utfärda personbevis för detta ändamål eftersom beviset ska kompletteras med eventuella tidigare namnändringar som du har gjort.

In English

If you need an extract of the population register in English, please choose: "Utdrag ur folkbokföringsuppgifter – engelsk text". This extract substitutes all extracts in Swedish.

Personlig hjälp

Om du behöver personlig hjälp med ditt personbevis kan du ringa Skatteupplysningen på 0771–567 567 i första hand.

Personbevis
Skatteverket

Till toppen