På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Logotyp, till startsidan

Flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokförings­adress. Det är gratis och du gör det enkelt och snabbt i e-tjänsten.

Logga in i e-tjänsten med Mobilt BankID eller annan e-legitimation:

Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Då gäller din nya adress från den dag du flyttar in. Om du anmäler senare än en vecka efter flytten gäller din nya adress från den dag anmälan kom in till Skatteverket. 

Så gör du flyttanmälan:

  • Anmäl direkt i e-tjänsten (Gör flyttanmälan) – då kan du vara klar på några minuter. 
  • Skriv ut en blankett och skicka den med post till oss.
  • Har du särskilda behov kan du ringa oss så hjälper vi dig.

Posten kommer rätt

Det är skillnad på flyttanmälan och eftersändning av post.

Använd Mobilt BankID

Det finns flera fördelar med att ha e-legitimation.

Flytta för att studera

Du ska vara folkbokförd på din studieort.

När ändras adressen?

När du använder e-tjänsten tar det bara några minuter för ändringen att slå igenom i folkbokföringsregistret. Gör du flyttanmälan i god tid, slår ändringen igenom det datum som du skrivit in. Du kan när som helst logga in igen för att kontrollera om dina uppgifter har ändrats.

Få sms eller mejl när din adress ändras

Du som har en säker, digital brevlåda för myndighetspost får nu ett meddelande så fort din folkbokföringsadress ändras i vårt register. Tjänsten är gratis och det är ett snabbt och säkert sätt att hålla koll på din adress.

I den digitala brevlådan anger du själv om du vill ha ett sms eller ett mejl när du får myndighetspost från Skatteverket eller andra myndigheter.

På minameddelanden.se hittar du information om hur du gör för att få en säker, digital brevlåda samt vilka utskick du kan få digitalt från Skatteverket och andra myndigheter.

Flyttanmälan (adressändring)
Skatteverket

Till toppen