På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Arkiv för Rättslig vägledning


Skatteverkets skrivelser

Beskattning av utländska socialförsäkringspensioner – hemställan om lagändring

Datum: 2014-06-09

Dnr/målnr/löpnr:

131 317766-14/111

Finansdepartementet 103 33 STOCKHOLM


Skatteverket hemställer att regeringen vidtar åtgärder för att ändra bestämmelserna i inkomstskattelagen (1999:1229)så att vissa utländska socialförsäkringsersättningar omfattas av lagens definition av pension, och så att utländska socialförsäkringsersättningar som motsvarar barnpension enligt socialförsäkringsbalken undantas från beskattning i samma utsträckning som barnpension enligt socialförsäkringsbalken.

Bakgrund och förslag till reglering framgår av bifogade promemoria, ”Beskattning av utländska socialförsäkringspensioner”.

Beslut i detta ärende har fattats av undertecknad generaldirektör. Vid den slutliga handläggningen har också deltagit överdirektören Helena Dyrssen, avdelningschefen Inga-Lill Askersjö, enhetschefen Ulrika Lundström, rättsliga specialisten Marianne Lagerstrand Hagbard, analytikern Susanna Wanander och rättsliga utredaren Katarina Fagring, föredragande.