På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Deklaration 2016

När du har deklarerat går Skatteverket igenom dina uppgifter och räknar ut din slutliga skatt. När vi är klara får du ett slutskattebesked.


På slutskattebeskedet ser du om får pengar tillbaka eller om du har skatt att betala.

Deklarera enkelt och säkert

Med hjälp av vår e-tjänst kan du på ett smidigt och säkert sätt lämna din inkomstdeklaration. Flera uppgifter är förifyllda och du får en kvittens på att din deklaration är mottagen.

Logga in till e-tjänsten

Pengar tillbaka eller skatt att betala

Du som har deklarerat digitalt, alltså genom att sms:a, ringa, använda vår app eller e-tjänst, och ska få pengar tillbaka, kan efter den 7 juni gå in i tjänsten Skattebesked och se din slutliga skatt. I tjänsten Skattekonto kan du efter den 7 juni se hur mycket du får tillbaka.

Du som har deklarerat digitalt och ska få pengar tillbaka får dina pengar insatta på kontot 7–9 juni om du anmält konto till oss senast 2 maj. Har du deklarerat på papper eller inte anmält konto senast 2 maj får du pengarna i augusti eller september. Här hittar du mer information om vad som händer när du har deklarerat och när skatteåterbäringen kommer eller när kvarskatten ska vara betald: 

Ska du ändra eller göra tillägg i din deklaration?

Här har vi samlat den information du kan behöva när du

In English

Information on how to submit your income tax return:

Skaffa en säker digital brevlåda på mina meddelanden. se
Deklaration 2016
Skatteverket

Till toppen