På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Meny
Logotyp, till startsidan

Deklaration 2014

De flesta som deklarerade på pappersblankett får sina pengar och sitt slutskattebesked i augusti eller september. Är du företagare och har deklarerat på pappersblankett får du i stället dina pengar och ditt slutskattebesked i december.

Deklarerade du på papper?

Är du privatperson och har deklarerat på pappersblankett får du dina pengar och ditt slutskattebesked i augusti eller september förutsatt att granskningen av din deklaration är klar.

Om du har e-deklarerat och anmält mottagarkonto men ändå inte fick pengarna i juni kan det bero på att din deklaration har tagits ut för granskning. Då får du pengarna och slutskattebeskedet i augusti eller september.

Är du företagare och har deklarerat på pappersblankett får du dina pengar och ditt slutskattebesked i december om inte granskningen fortfarande pågår.

Har du inte anmält något mottagarkonto betalas pengarna ut via en utbetalningsavi. Det sker automatiskt om beloppet är minst 2 000 kronor. Understiger beloppet 2 000 kronor måste du själv kontakta Skatteverket och begära att pengarna betalas ut.

Skatt att betala

Av ditt slutskattebesked framgår hur mycket du ska betala och när pengarna ska finnas på Skatteverkets konto. Ett inbetalningskort följer med slutskattebeskedet om du har skatt att betala.

När ska pengarna vara inbetalda?

Om du får ditt slutskattebesked i augusti ska pengarna finnas på Skatteverkets konto senast den 12 november 2014.

Får du ditt slutskattebesked i september ska pengarna finnas på Skatteverkets konto senast den 12 december 2014.

Får du det i december ska pengarna finnas på Skatteverkets konto senast den 12 mars 2015.

Omprövning av Skatteverkets beslut

Tycker du att slutskatten är felaktig eller har det tillkommit nya uppgifter som kan påverka din skatteberäkning? Då kan du begära omprövning hos Skatteverket inom sex år (det vill säga före utgången av år 2019). Du begär omprövning genom att skicka ett brev till det skattekontor som har fattat beslutet. Kom ihåg att skriva under brevet.

Deklaration 2014
Skatteverket

Till toppen