På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Meny
Logotyp, till startsidan

Svar på vanliga frågor

Skattekonto och slutlig skatt

När ska kvarskatten för beskattningsåret 2014 vara inbetald?

Du kan när som helst betala in pengar till ditt skattekonto. Om du betalar in skatten före förfallodagen får du en lägre kostnadsränta än den som framgår av slutskattebeskedet. Ibland kan också andra faktorer påverka kostnaden, som till exempel att räntesatsen ändras från när vi gjorde den preliminära beräkningen. Därför är det alltid bra att själv kontrollera vad räntan blir innan du betalar in. Du kan själv beräkna vad räntan blir i vår e-tjänst Skattekonto.

Förfallodagar

Nedanstående förfallodagar gäller för deklarationen 2015 (inkomstår 2014). Observera att inbetalningen ska vara bokförd på Skatteverkets konto senast angiven dag.

  • Får du slutskattebesked i augusti är förfallodagen 12 november 2015.
  • Får du slutskattebesked i september är förfallodagen 14 december 2015.
  • Får du slutskattebesked i december är förfallodagen 14 mars 2016.

Betala via internet

Om du betalar via internet måste du ange det OCR-nummer som är unikt för just dig. Det är mycket viktigt att du anger ditt korrekta nummer. Du hittar ditt OCR-nummer på din deklaration under den preliminära skatteuträkningen. Du kan också själv räkna ut det här på webbplatsen.

Betala med inbetalningskort

Om du väljer att betala med inbetalningskort ska du i första hand använda förtryckta inbetalningskort. Dem beställer du från Skatteverket på något av följande sätt:

  • Via vår beställningstjänst (underrubrik/kategori: Inbetalningskort).
  • Via Servicetelefonen 020-567 000, direktval 6704.
  • Genom Skatteupplysningen 0771-567 567.

Beställningstjänstenlänk till annan webbplats

När ska kvarskatten för beskattningsåret 2013 vara inbetald?
Skatteverket

Till toppen