På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Meny
Logotyp, till startsidan

Svar på vanliga frågor

Skattekonto och slutlig skatt

När ska kvarskatten för beskattningsåret 2015 vara inbetald?

Du kan när som helst betala in pengar till ditt skattekonto. Om du betalar in skatten före förfallodagen får du en lägre kostnadsränta än den som framgår av slutskattebeskedet. Ibland kan också andra faktorer påverka kostnaden, som till exempel att räntesatsen ändras från när vi gjorde den preliminära beräkningen. Därför är det alltid bra att själv kontrollera vad räntan blir innan du betalar in. Du kan själv beräkna vad räntan blir i vår e-tjänst Skattekonto.

Förfallodagar

Nedanstående förfallodagar gäller för deklarationen 2016 (inkomstår 2015). Observera att inbetalningen ska vara bokförd på Skatteverkets konto senast angiven dag.

  • Får du slutskattebesked i augusti är förfallodagen 14 november 2016.
  • Får du slutskattebesked i september är förfallodagen 12 december 2016.
  • Får du slutskattebesked i december är förfallodagen 13 mars 2017.

Betala via internet

Om du betalar via internet måste du ange det OCR-nummer som är unikt för just dig. Det är mycket viktigt att du anger ditt korrekta nummer. Du hittar ditt OCR-nummer på din deklaration under den preliminära skatteuträkningen. Du kan också själv räkna ut det här på webbplatsen.

Betala med inbetalningskort

Om du inte har möjlighet att betala via internet så kan du beställa inbetalningskort på något av följande sätt:

  • Via vår beställningstjänstlänk till annan webbplats (underrubrik/kategori: Inbetalningskort).
  • Via Servicetelefonen 020-567 000, direktval 6704.
  • Genom Skatteupplysningen 0771-567 567.

Fyller du i ett inbetalningskort manuellt är det mycket viktigt att du skriver ditt namn, din adress och ditt personnummer rätt på korten. Det är också mycket viktigt att du anger ditt OCR-nummer rätt. Annars finns en risk att pengarna inte tillgodoräknas ditt skattekonto. Vi rekommenderar därför att du som privatperson i första hand beställer ett inbetalningskort från oss där dessa uppgifter redan är ifyllda.

När ska kvarskatten för beskattningsåret 2015 vara inbetald?
Skatteverket

Till toppen