På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Avräkning av utländsk skatt – Privatpersoner

SKV 2703

Ladda ner

Utgåva 11, utgiven i januari 2017. Antal sidor: 9

Information

Blanketten kan du använda när du begär avräkning av utländsk skatt. I vissa fall behöver du inte fylla i blanketten utan gör din begäran under "Övriga upplysningar" på Inkomstdeklaration 1. Läs mer i upplysningarna på sidan 5 i blanketten.
 
I vissa skatteavtal finns bestämmelser om att den utländska inkomsten inte ska tas med vid taxeringen i Sverige (s.k. exempt eller exempt med progression). Du lämnar uppgift om sådan utländsk inkomst under "Övriga upplysningar" på Inkomstdeklaration 1.
 
Om du har fått avräkning för utländsk skatt och den utländska skatten sätts ned ska du anmäla det till Skatteverket. Anmälan, Nedsättning av utländsk skatt (SKV 2705).
 
Skatteverket använder en hjälpblankett för att räkna ut hur mycket avräkning du kan få. Den ska inte skickas in utan ligger här för att du ska kunna se hur beräkningen görs. Hjälpblankett, Avräkning av utländsk skatt (credit) (SKV 2707).

Vart skickar jag blanketten?

Skicka blanketten till den adress som står på blanketten. Om det inte står någon adress där kan du skicka blanketten till ditt skattekontor.

För att kunna öppna filen och läsa den behöver du ett program som kan läsa pdf-filer. Behöver du installera ett program, exempelvis Adobe Reader, kan du ladda ner det från internet. Tips om pdf-dokument

Avräkning av utländsk skatt – Privatpersoner (SKV 2703)
Skatteverket

Till toppen