På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Inkomstdeklaration 1, 2015

SKV 2000

Information

Blanketten Inkomstdeklaration 1 finns inte utlagd på vår webbplats. Du kan alltså inte själv ladda ner och skriva ut den.

Du deklarerar enkelt och snabbt med e-legitimation i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1.

Om du lämnar deklarationen på papper ska du i första hand använda den förifyllda deklarationsblanketten som Skatteverket skickar hem till dig. Om du inte har fått någon deklarationsblankett senast den 15 april och kan svara ja på något av följande påståenden kan du beställa en blankett via vår beställningstjänst.  

Du ska deklarera om.

  • Du har varit bosatt i Sverige under hela 2014 och haft inkomst av tjänst, t.ex. lön eller pension, eller inkomst av aktiv näringsverksamhet på sammanlagt 18 782 kr eller mer.
  • Du har varit bosatt i Sverige en del av året och haft en skatte- eller avgiftspliktig inkomst på 100 kr eller mer.
  • Du har haft kapitalinkomst på 200 kronor eller mer. Observera att du inte behöver deklarera om du enbart haft kapitalinkomster (ränta, utdelning, annan inkomst eller schablonintäkt) som det har lämnats kontrolluppgift på.
  • Du har från ett fåmansföretag fått – utdelning på, eller vinst vid, försäljning av aktier som ska tas upp som inkomst under ”Tjänst” – andra ersättningar eller förmåner som ska tas upp som inkomst under ”Tjänst”.
  • Du har haft inkomst av passiv näringsverksamhet på sammanlagt 100 kronor eller mer.
  • Du ägde fastighet, t.ex. villa, fritidsfastighet, tomt eller del av fastighet, den 1 januari 2014.
  • Du har fått föreläggande att lämna deklaration.

Om du inte har fått en deklaration och inte kan svara ja på något av påståendena så behöver du inte deklarera.

Dessa regler gäller oavsett ålder och även för dödsbon efter personer som avlidit under 2014.

Till dig som är ansluten till Mina meddelanden och som därmed har avbeställt pappersutskicket skickar Skatteverket ett meddelande per mejl eller sms att det är dags att deklarera.

Vart skickar jag blanketten?

Skicka blanketten till den adress som står på blanketten. Om det inte står någon adress där kan du skicka blanketten till ditt skattekontor.

För att kunna öppna filen och läsa den behöver du ett program som kan läsa pdf-filer. Behöver du installera ett program, exempelvis Adobe Reader, kan du ladda ner det från internet. Tips om pdf-dokument

Inkomstdeklaration 1 (SKV 2000)
Skatteverket

Till toppen