På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Om oss - på teckenspråk

Teckenspråksfilm om Skatteverket. Längre ned på sidan finns informationen i filmen som text samt länkar till andra myndigheter och organisationer.

Film på teckenspråk om Skatteverket

Skatteverkets vision är ett samhälle där alla vill göra rätt för sig. Viljan att göra rätt för sig innebär ett stort ansvar för oss. Vi på Skatteverket har ett ansvar att tillsammans med andra skapa ett bättre samhälle.

Vad gör Skatteverket?

Skatteverket är förvaltningsmyndighet för beskattning, fastighetstaxering, folkbokföring och registrering av bouppteckningar. Vi utfärdar id-kort för personer som är folkbokförda i Sverige samt bevakar statens fordringar.

Verksamheten bedrivs till största delen på våra kontor, som finns över hela landet. Där tar vi emot och granskar deklarationer och hanterar andra skatteärenden åt medborgare och företag. En del kontor sköter även folkbokföringsärenden, som flyttningar och personbevis, och bouppteckningsärenden.

Skatteverket i siffror

Antalet anställda vid Skatteverket är cirka 10 370. Av dem finns 2 050 på huvudkontoret i Solna. Skatteverket finns på ett 100-tal orter i landet.

Andelen kvinnor vid Skatteverket är 66 procent och andelen kvinnliga chefer är 60 procent.

Organisationsnummer

Skatteverkets organisationsnummer är 202100-5448.

Har du frågor?

Om du har allmänna frågor om sådant som rör vår verksamhet är du välkommen att ringa oss.

Skatteupplysningen

Skatter i Sverige

Här kan du ladda ner Skattestatistisk årsbok.

Skatter i Sverige – Skattestatistisk årsbok (SKV 152)

Andra myndigheter och organisationer

Här kan du läsa om

Myndigheter och organisationer i Sverige

Skattemyndigheter i Europa

Skatteverket

Till toppen