På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Omprövning av trängselskatt eller avgift

Om du har fått ett beslut om trängselskatt eller tilläggsavgift som du tycker är fel, kan du begära omprövning hos Skatteverket. Det gör du genom att skicka ett brev, fax eller e-post.

När du begär en omprövning bör följande uppgifter vara med:

  • bilens registreringsnummer
  • datum för beslutet om trängselskatt eller tilläggsavgift
  • anledningen till att du begär omprövning
  • ditt namn och din adress.  

Du har 60 dagar på dig att invända

Din begäran om omprövning ska ha kommit in till Skatteverket senast 60 dagar efter det att beslutet, som du vill klaga på, har fattats av Transportstyrelsen. Datumet för den sista dagen att begära omprövning hittar du på beslutet. Även om du begär omprövning är du skyldig att betala in skatten/avgiften i tid. Om Skatteverket beslutar att du inte ska betala trängselskatt eller tilläggsavgift betalar Transportstyrelsen tillbaka pengarna till dig.

Om du vill ansöka om anstånd med betalningen, det vill säga att du vill betala senare än det datum som finns angivet, uppger du det i din begäran om omprövning. Skatteverket kommer då att göra en separat prövning av din ansökan om anstånd.

Begäran skickas till:
Skatteverket
Trängselskattesektionen
701 87 Örebro

Fax: 010-574 51 80  
E-post: fordon@skatteverket.se

Har du frågor om hur du begär omprövning kan du ringa 0771-567 567.

Skatteverket

Till toppen