På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

startsida

Betala och lämna arbetsgivardeklaration

Skicka arbetsgivardeklarationen så att Skatteverket har den senast den 12 i månaden efter utbetalningsmånaden. I samband med att du skickar in arbetsgivardeklarationen ska du också betala arbetsgivaravgifter och skatteavdrag.

För arvoden som huvudmannen betalar ut i juli och december behöver arbetsgivardeklarationen dock inte vara inne förrän 17 augusti respektive 17 januari.

Ovanstående datum gäller oavsett om du lämnar en förenklad arbetsgivardeklaration eller en arbetsgivardeklaration.

Betalning av arbetsgivaravgifter och skatteavdrag

Arbetsgivaravgifter och skatteavdrag ska du betala in i samband med att du skickar in arbetsgivardeklarationen, d.v.s. senast den 12 i månaden efter utbetalningsmånaden.

Arvoden utbetalda i juli och december ska betalas senast den 17 augusti respektive den 17 januari.

Tänk på att betala i tid; om betalningen kommer för sent måste huvudmannen betala kostnadsränta.

Du betalar in beloppet till din huvudmans skattekonto och anger din huvudman som inbetalare. OBS! Du ska inte betala in beloppet till ditt eget skattekonto.

Om inbetalning görs via internet måste du fylla i ett OCR-nummer som hör till huvudmannen. Du får fram OCR-numret via vår e-tjänst.

Betalar du med inbetalningskort ska du ange huvudmannens personnummer på inbetalningskortet och Skatteverket som betalningsmottagare.

Om du inte har några förtryckta inbetalningskort kan du beställa sådana via Servicetelefonen 020-567 000, direktval 6704 eller via Beställningstjänsten.

Betala skatten och arbetsgivaravgifterna till Skatteverkets bankgiro:

  • bankgiro 5050-1055.
Betala och lämna arbetsgivardeklaration - god man
Skatteverket

Till toppen