På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Buller och strålning

Marknadsvärdet på din fastighet påverkas om den är utsatt för buller eller strålning. Detta ska avspeglas i det taxeringsvärde som Skatteverket beräknar.

Om buller eller strålning förekommer i ett helt område påverkar det värdet för alla fastigheter inom området. Skatteverket tar då hänsyn till det och fastställer den allmänna taxeringsvärdenivån för området.

Drabbar bullret eller strålningen bara någon eller några enstaka fastigheter inom ett värdeområde där buller eller strålning inte förekommer generellt, uppkommer ett för värdeområdet säreget förhållande. I dessa fall kan Skatteverket justera ner taxeringsvärdet, om värdet påtagligt påverkas.

Buller

Du hittar mer information om hur Skatteverket beräknar justeringsbelopp för buller i Skatteverkets "Handledning för fastighetstaxering 2009", avsnitt 7.3 (s. 171) om buller m.m.

Strålning

Du hittar också mer information om hur Skatteverket beräknar justeringsbelopp för strålning i samma handledning , avsnitt 7.2 (s. 162) om radon och avsnitt 7.3 (s. 173) om kraftledningar.

Allmän information om strålning hittar du på Strålsäkerhetsmyndighetens (SSM) webbplats.  

Skatteverket

Till toppen