På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Begära ut personuppgifter från Skatteverket

Du kan alltid begära ut uppgifter från Skatteverket om dig själv. Du kan också begära ut vissa uppgifter om andra.

Så här ser reglerna ut:

  • Offentliga uppgifter kan du begära ut om dig själv eller någon annan. Skatteverket skickar sedan uppgifterna till dig via fax eller vanlig post. Via e-post kan du bara få ut enstaka personuppgifter.
  • Sekretessbelagda uppgifter kan du bara få ut om du kan visa att du är den uppgifterna gäller eller en behörig företrädare för den personen. Vi kan också skicka uppgifterna till den adress som finns registrerad i vårt folkbokföringsregister för den person uppgifterna gäller.

Nedan kan du läsa om vilka av våra uppgifter som är offentliga respektive sekretessbelagda. Vi vill be dig respektera reglerna för sekretessbelagda uppgifter; de är till för att skydda din personliga integritet och följer offentlighetsprincipen.

Folkbokföring

Folkbokföringsuppgifter är normalt offentliga. Dessa uppgifter kan dock i särskilda fall beläggas med sekretess, exempelvis när det rör sig om känsliga uppgifter. Som känsliga uppgifter räknas bl.a. adoption och könsbyte.

Beskattning

De flesta uppgifter som rör beskattningsområdet är sekretessbelagda. Beslut som gäller inkomstbeskattning är dock offentliga uppgifter.

Följande skatteuppgifter är normalt offentliga:

  • beslut om beskattning
  • uppgifter om registrering enligt skattebetalningslagen och om särskilda registrerings- och redovisningsnummer
  • uppgifter om huruvida fysiska personer ska betala A- eller F-skatt
  • uppgifter om registrering för arbetsgivaravgift och moms
  • namn och person- eller organisationsnummer för juridiska personer samt företagsform för deras eventuella firmor.

Gör så här för att ta del av offentliga uppgifter

Du som vill ta del av offentliga inkomstuppgifter hos Skatteverket gör det lättast genom att kontakta vår skatteupplysning på telefonnummer 0771‑ 567 567.

Skatteupplysningen kan ge inkomstuppgifter för upp till fem personer. Det går också bra att besöka våra servicekontor för att få ut inkomstuppgifter.

Skatteverket

Till toppen