På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Utveckla Skatteverket

Vi tror att utveckling görs bäst tillsammans med dig som använder våra tjänster. Därför har vi skapat webbplatsen utvecklaskatteverket.se. Där kommer du att kunna testa prototyper, tycka till om våra utvecklingsprojekt och bidra med egna idéer.

I takt med en allt snabbare digital utveckling är det viktigt att vi på Skatteverket ökar vår kunskap om våra användares behov. Vi behöver bli bättre på att utveckla tjänster som möter behoven. 

Se filmen om Utveckla Skatteverket

I den här filmen berättar vi mer om hur Utveckla Skatteverket fungerar.
(0:54 min)

Utveckla Skatteverket är en plattform där vi vill föra en öppen dialog med användare och partner i utvecklingsfrågor.

På plattformen kommer vi att blogga om utveckling inom områden som innovation och digitalisering. Du kan rösta, kommentera och bidra med egna idéer. Framöver kommer det även finnas möjlighet att vara med och testa våra prototyper och anmäla intresse för att delta i testpaneler.

Förutom att skapa en plattform för samskapande, är syftet att öka transparensen kring Skatteverkets utveckling.

Utveckla Skatteverket är ett pilotprojekt som drivs fram till den 30 september 2017, med eventuell förlängning.

Vem är det som skriver på sidan?

Alla på Skatteverket oavsett titel eller avdelning är välkomna att bidra med innehåll i bloggen. Inläggen handlar om utveckling ur ett bredare perspektiv och inte uteslutande teknisk eller digital sådan.

Vad händer med inkomna idéer?

När du har skickat in en idé via Utveckla Skatteverket får du en kommentar från oss om vad vi tycker om idén. Vissa idéer kommer att tas vidare inom organisationen för att hanteras av personer som är ansvariga för områden eller funktioner. Då får du återkoppling vid ett senare tillfälle.

Våra redaktörer arbetar kontorstid och det är under den tiden granskning och publicering sker. Vår ambition är att inlägg och idéer granskas och publiceras inom två arbetsdagar.

Varför publiceras inte mina inlägg?

Skatteverket ansvarar för allt material som publiceras på Utveckla Skatteverket. Vi har därför valt att förhandsgranska alla inlägg som kommer in. Om ett inlägg strider mot våra förhållningsregler eller inte alls berör arbetet och syftet med plattformen kommer den inte att publiceras.

Vem ska jag kontakta om jag har frågor om skatt, deklaration eller folkbokföring?

Utveckla Skatteverket kan inte svara på skattefrågor eller frågor som är ärenderelaterade.  Denna typ av inlägg kommer inte att publiceras.

Har du frågor som gäller dig som privatperson eller ett företag hänvisas du till våra vanliga kanaler. Ring Skatteupplysningen på 0771-567567 eller mejla.

Kontakt

Har du frågor, synpunkter eller något du vill dela med oss?

Mejla oss på utveckla@skatteverket.se

Skatteverket

Till toppen