På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Så här kommer du igång med Utvecklarportalen

Här får du hjälp att komma igång när du vill använda Skatteverkets öppna API:er.

Här hittar du också information om hur vi behandlar de uppgifter du lämnar ifrån dig om du bestämmer dig för att ansluta dig och börja utveckla egna tjänster med våra API:er.

Besök Utvecklarportalen

Det är kostnadsfritt att använda våra API:er. Du kan undersöka de API:er vi erbjuder genom att besöka vår utvecklarportal.

Utforska API:er

Utforska dokumentationen för API:er och se hur de används och fungerar. Studera gärna även de specifika avtal som återfinns för vissa av våra API:er. Om du vill börja utveckla egna tjänster med våra API:er så behöver du skapa ett konto och därefter begära access till valt API.

Skapa konto

För att få access till våra öppna API:er behöver du först registrera dig. Läs noga igenom de allmänna villkoren i samband med din registrering.


Det är dessa villkor du godkänner när du skapar ditt konto. 


När du är registrerad kan du logga in i vår utvecklarportal och begära access till API.

Begär access till API

När du vill börja utveckla egna tjänster med ett av våra API:er måste du begära access till API:et. Detta gör du genom att klicka på knappen “Request API Access” som återfinns uppe till höger när du är i utvecklarportalen och utforskar API:er.

Nu behöver du logga in med ditt existerande konto i vår utvecklarportal (se steg 3 om du inte redan har ett konto). När du är inloggad behöver du välja en applikation för API Access. Applikationen är din egen och bör spegla din användning. Du kan ha flera applikationer och kan därigenom “samla ihop” API:er för en mer översiktlig bild av din totala API-konsumtion. Har du inte redan gjort någon applikation så behöver du skapa en, har du redan skapat applikationer väljer du en av dina existerande applikationer och trycker på knappen “Request API Access”. Om vi godkänner din förfrågan får du tillbaka “client_id” och “client_secret” antingen direkt i utvecklarportalen eller via registrerad e-post. Dessa behöver du använda för att kunna använda API:et. 

Använd API

Hur ett specifikt API används är dokumenterat i utvecklarportalen. Där finns teknisk dokumentation som beskriver hur anrop görs samt hur svar ser ut. Det finns även en testfunktion där API:et kan utforskas genom användning.

Skatteverkets roll i arbetet med öppna API:er

Skatteverket tillhandahåller gränssnitten för att du som utvecklar egna tjänster ska kunna nyttja API:er och på så sätt ta del av datat. API:erna exponeras med vedertagna protokoll och databärare. Vi kan tyvärr inte erbjuda resurser för implementering av API-anropen i de specifika ramverk och plattformar du som utvecklare använder.

Skatteverket

Till toppen