På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Förenklat uppgiftslämnande

Skatteverket arbetar tillsammans med Bolagsverket, Tillväxtverket och Uppgiftslämnarutredningen i syfte att förenkla uppgiftslämnandet för företagen.

Uppgiftslämnarutredningen tillsattes 2012 och har drivits av statens offentliga utredningar med uppdraget att presentera ett förslag som innebär att uppgifter som lämnas från företag till statliga myndigheter som regel endast behöver lämnas en gång och till ett ställe. Utredningen har arbetat tillsammans med Skatteverket, Bolagsverket, Tillväxtverket och SCB i syfte att förenkla uppgiftslämnandet för företagen och förverkliga den tekniska lösningen.

På Mina sidor på verksamt.se finns sedan mars 2015 fler grundläggande uppgifter om företaget som hämtas från medverkande myndigheter. Via Mina sidor kan företagarna även ändra sina grundläggande uppgifter genom att använda utpekade e-tjänster eller kontaktvägar.

Under 2015 kommer ytterligare förändringar för att förenkla för företagen att införas.

Utredningens uppdrag slutredovisades den 30 mars 2015. Nu fortsätter berörda myndigheter samarbetet.

Skatteverket

Till toppen