På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Skatteverkets pressmeddelande

2017-03-20

Deklarationen öppnar tisdag den 21 mars

I morgon öppnar deklarationen och det går att deklarera i appen eller på Skatteverket.se. Det går även att se om man ska få pengar tillbaka eller om man ska betala. Sista dagen att lämna deklarationen är den 2 maj.

Nästan 7,9 miljoner personer ska deklarera i år. I morgon den 21 mars öppnar de digitala tjänsterna för att deklarera. Alla som har e-legitimation, till exempel Mobilt BankID, kan gå in på Skatteverket.se eller i appen och deklarera. Det är inte nödvändigt att vänta på pappersdeklarationen.
– Alla kan deklarera digitalt, både de som ska godkänna och de som ska ändra eller lägga till uppgifter, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.
De som ska ändra eller lägga till uppgifter, exempelvis då en bostad eller värdepapper har sålts eller om näringsverksamhet ska redovisas, rekommenderas att använda e-tjänsten på Skatteverket.se. Där är fler uppgifter ifyllda och den nya skatten räknas ut direkt.
De som deklarerar digitalt har möjlighet att få pengar tillbaka före midsommar. Förra året deklarerade cirka 5,7 miljoner personer digitalt.
– Alla som använder någon av de digitala tjänsterna får en kvittens på att deklarationen är inlämnad vilket många tycker känns tryggt, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.
Under de närmaste veckorna kommer 6,8 miljoner personer att få sin deklaration hem i brevlådan, omkring 1,1 miljoner har redan fått den till sin digitala brevlåda.
Senast den 2 maj ska Skatteverket ha fått in deklarationen.
Bilder på kontaktpersonerna under Skatteverkets pressbilder på webben.

Kontaktperson för media:
Anna Sjöberg, deklarationsexpert
Tfn: 010-575 00 93

Johan Schauman, deklarationsexpert
Tfn: 010-574 19 47

Pressjour:
Tfn: 010-574 89 60

Allmänna frågor, ring Skatteupplysningen 0771-567 567

Skatteverket

Till toppen