På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

2017-08-01

Slutskattebesked på väg

Den 10 augusti börjar Skatteverket skicka ut slutskattebesked till dig som deklarerat och inte fått ett sådant besked i juni. Du som är ansluten till en digital brevlåda får ditt slutskattebesked redan från den 7 augusti.

I beskedet ser du om du får pengar tillbaka eller om du ska betala in mer skatt. Du som får pengar tillbaka får dem insatta på ditt mottagarkonto eller så får du en utbetalningsavi. Om du saknar mottagarkonto skickas ingen utbetalningsavi ut ifall beloppet understiger 2 000 kronor. Överskottet står då kvar på skattekontot och du måste själv begära att Skatteverket betalar ut pengarna till ett styrkt bankkonto.

Du som ska betala in mer skatt, ska göra det senast den 13 november. Om du inte betalar din skatt kan Skatteverket vända sig till Kronofogden för att få in skatten.

Skatteverket skickar ut slutskattebesked i olika omgångar. Under hösten skickas ytterligare besked ut den 4 september och 7 december.

Skatteverket

Till toppen