På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

2017-09-13

Deklarera ditt småhus

I dag öppnar e-tjänsten Fastighetsdeklaration, småhus. Logga in för att se din fastighetsdeklaration eller förslag till nytt taxeringsvärde.

Nu är det ännu lättare att ändra eller komplettera uppgifter i e-tjänsten. Där kan du i de flesta fall också se ditt preliminära taxeringsvärde direkt.

Du som har en digital brevlåda har redan fått information och en länk till e-tjänsten. Du hittar din fastighetsdeklaration eller ditt förslag till nytt taxeringsvärde i e-tjänsten.

Du som inte har digital brevlåda får deklarationen eller förslaget med vanlig post från den 26 september. Deklarationerna kommer på en grön blankett, förslagen till nytt taxeringsvärde kommer på en grå blankett. Enklast är att deklarera eller göra ändringar direkt i e-tjänsten.

Du som får ett förslag till nytt taxeringsvärde behöver bara skicka in det om du vill göra ändringar, annars behöver du inte göra någonting. Sista dag att deklarera eller ändra i förslaget till nytt taxeringsvärde är den 1 november 2017.

Mer information om hur du deklarerar ditt småhus:

Skatteverket

Till toppen