På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

startsida

2016-09-29

Skydda din adress mot falsk adressändring

Med Skatteverkets nya e-tjänst Spärra obehörig adressändring kan du skydda dig mot bedrägerier som görs med falska adressändringar. I tjänsten väljer du att Skatteverket bara ska godkänna adressändringar som görs med e-legitimation. Det innebär att ingen annan kan ändra din adress utan din vetskap.

Du som har en säker, digital brevlåda för myndighetspost får ett meddelande så fort din folkbokföringsadress ändras i Skatteverkets register. För att ytterligare minska risken för bedrägerier lanserar vi e-tjänsten Spärra obehörig adressändring. I tjänsten väljer du att Skatteverket bara ska godkänna adressändringar som görs med e-legitimation. Detta minskar risken för att någon använder dina personuppgifter för bedrägerier och id-kapning.

Skatteverket lanserar även en e-tjänst för att anmäla särskild postadress. Tjänsten vänder sig till dig som behöver ha posten någon annanstans än till din folkbokföringsadress under en period på minst sex månader.

Gäller både folkbokföringsadress och särskild postadress

Om du spärrar din adress i e-tjänsten Spärra obehörig adressändring, gäller spärren både din folkbokföringsadress och den särskilda postadressen om du har en sådan. Folkbokföringsadressen ändras via e-tjänsten Flyttanmälan och anmälan av särskild postadress görs via e-tjänsten Särskild postadress.

Skatteverket

Till toppen