På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

2016-01-07

Beslut om debiterad preliminärskatt för 2016

I början av januari skickar Skatteverket ut drygt 756 500 beslut om debiterad preliminärskatt för 2016 till företag som har kalenderår som räkenskapsår. Om du är ansluten till Mina meddelanden har du redan fått ditt beslut i din digitala brevlåda.

Om du vill ändra din debitering för 2016 är det enklast att lämna en ny preliminär inkomstdeklaration via vår e-tjänst. I e-tjänsten kan du även beräkna din preliminära skatt utifrån de uppgifter du fyller i.

Ändra när som helst

Du kan beräkna och ändra din preliminära skatt när som helst och hur många gånger som helst under året. På så sätt slipper du betala in för lite eller för mycket skatt och undviker överraskningar när det är dags att deklarera.

Anmäl ombud

Om det är någon annan som hjälper dig med ekonomin kan du anmäla ombudet i e-tjänsten Ombud och behörigheter. Då kan den personen lämna in din preliminära inkomstdeklaration och andra deklarationer och även ha koll på ditt skattekonto.

Tjänsten Skattefullmakt upphör

Från och med februari 2016 kan du inte längre betala din skatt via automatisk överföring från banken eftersom tjänsten Skattefullmakt upphör. Du kan istället betala via internet, via tjänsten leverantörsbetalningar eller med inbetalningskort. Om du har frågor om detta ska du kontakta din bank.

Beslut om debiterad preliminärskatt för 2016
Skatteverket

Till toppen