På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Mejl och personuppgifter

Du kan mejla Skatteverket även i personliga ärenden. Om du mejlar personuppgifter tar vi hänsyn till din personliga integritet. Här hittar du information om vilka lagar och regler som gäller för mejl till Skatteverket.

Mejl till Skatteverket är en allmän handling

Mejl du skickar till Skatteverket är en allmän handling. Det innebär att den kan vara offentlig, vilket i sin tur innebär att allmänhet och massmedier kan ha rätt att läsa den om de begär det.

Så hanterar Skatteverket din mejl

När vi får mejl till ett kontor registrerar vi det där, precis som annan post. Därefter skickar vi den vid behov vidare till den enhet eller person inom Skatteverket som berörs.

Om ditt mejl innehåller personuppgifter använder vi dem normalt bara för att svara på dina frågor. Om ditt mejl gäller ett pågående ärende kan vi använda personuppgifterna för att behandla ärendet.

Ibland får du svar via vanlig post

Ibland får du svar på ditt mejl via vanlig post. Det beror på att det finns lagar som hindrar oss att skicka vissa uppgifter elektroniskt. Lagarna är till för att skydda din integritet.

Skatteverket

Till toppen