På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Mejla storföretagsavdelningen

Storföretagsavdelningen administrerar samtliga ärenden för de stora skattebetalarna i Sverige.

Med stora skattebetalare avses juridiska personer som själva eller i ekonomisk intressegemenskap med andra juridiska personer har stor betydelse för skatteuppbörden i Sverige eller utomlands.

Stora skattebetalare ska ha en global omsättning på 750 miljoner kronor eller 75 miljoner i lönesumma i Sverige för enskilt företag och om det ingår i en koncern hanteras hela koncernen på Storföretagsavdelningen.

Storföretagssavdelningen har tre storföretagsenheter i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Dialogen

Storföretagsavdelningen arbetar med ”Dialogen” som innebär att du kan ställa frågor och föra samtal med oss kring specifika skattefrågor. Det kan vara frågor som avser bolagets framtida taxering eller beskattning. Frågorna är ofta komplexa och innehåller någon form av oklarhet som behöver redas ut.

Dialogen omfattas inte av sekretess enligt 27 kap. 1 § offentlighets- och sekretesslagen. Detta innebär att Skatteverket på begäran måste lämna ut handlingar i dialogärenden. Du kan läsa mer om sekretess och dialogen på webbplatsen för rättslig vägledning:

Skicka e-post till storforetagsregionen@skatteverket.se så ringer vi upp. Ange i ärendefältet vilket kontor av Göteborg, Malmö eller Stockholm som du vill komma i kontakt med.

Skatteverket

Till toppen