På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Systemvetare, data- och civilingenjörer

Vill du skapa samhällsnytta med datateknik? Vill du arbeta på en av Sveriges största och mest avancerade IT-avdelningar? Vill du ha tillgång till modern teknik i en bred verksamhet?

För att tillgodose verksamhetens behov av nya IT-lösningar fortsätter vi att bygga upp och utveckla kompetens kring systemutveckling - alltifrån informationsarkitektur, analys och design till konstruktion, provning och verifiering. Vårt arbete bygger i allt högre utsträckning på objektorienterade synsätt. Metoder, verktyg och programspråk som används är exempelvis RUP, UML, XML, Rose, Java, J2EE, JSP, HTML och C++.

Hos oss kan du utvecklas mot ett stort antal roller - exempelvis IT-arkitekt, systemutvecklare, programmerare, projektledare och datatekniker.

Därför valde Leo att arbeta på Skatteverket

”Jag gillar att ständigt ställas inför nya problem som ska lösas. Det och att få stötta de andra i projektet är nog det jag tycker är roligast med mitt jobb.”

Leonard Bachner har jobbat som projektledare på Skatteverket i snart två år. Här får han lösa problem och stötta projektmedarbetarna. Det var precis det han sökte när han tog jobbet.

   – Jag började som relativt oerfaren projektledare men fick snabbt ta ett större ansvar. Det gillar jag.

Det är tidig förmiddag och trots att vi nästan är inne i november så är det ljust i Skatteverkets öppna lokaler i Solna strand. Från bottenvåningen ser man ner i den trevliga personalrestaurangen där en grupp sitter och fikar, och i den stora konferenslokalen strax intill har en utbildning precis startat. Samtidigt är projektledaren Leonard Bachner på väg till ett möte med representanter för verksamhetsområdet brottsbekämpning och utredningsstöd.

   – Jag ska dit för att titta på deras arbetsprocesser, ta reda på hur de jobbar i dag och hur de vill jobba i framtiden, säger han.

Nästa steg för honom och de andra i projektet, blir att se vad som krävs för att komma dit. Det här är förstås inte enkelt och det gör det hela så spännande, tycker Leonard Bachner.

   – Jag tycker om att hela tiden ställas inför nya problem som ska lösas. Det och att få stötta de andra i projektet är nog det jag gillar mest med mitt jobb.

Leonard, eller Leo som han kallas, är civilingenjör från Uppsala universitet och väldigt fascinerad av teknik. Samtidigt gav hans utbildning honom ett bredare och mer samhällsinriktad syn på teknik. Den bredden har han stor nytta av i sitt arbete.

   – Det är inte säkert att det är en tekniklösning som behövs för att handläggare ska kunna arbeta som de vill i framtiden. Det kanske i stället handlar om att förändra arbetssättet. Ofta gäller det att hitta en lösning som innehåller lagom mycket av varje. Jobbet på Skatteverket var precis vad jag sökte. De litar verkligen på mig och min förmåga, samtidigt som jag har ett bra stöd av mina projektledarkollegor.

Tillsammans med sin chef har han också tagit fram en utvecklingsplan där de slagit fast vilka områden han måste få mer ”muskler” inom.

   – Arkitektur är ett sådant och därför jobbar jag nu med ett projekt som handlar om målarkitektur. Jag känner också att jag har möjlighet att välja projekt.

På Skatteverket finns också allt från små till stora projekt som gör att man kan få allt större utmaningar och utvecklas i den takt man själv vill. Leonard jobbade tidigare som konsult och han tycker att jobbet som projektledare på Skatteverket påminner om att vara konsult.

   – Fast här får du chansen att fördjupa dig och lära dig mer om Skatteverkets verksamheter.

Något mer du vill säga om att jobba på Skatteverket?

   – Att jag känner att de tjänster som vi utformar och som jag får vara med och utveckla gör nytta i samhället. Vi hjälper människor.

Skatteverket

Till toppen