På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Ekonomer och jurister

Vill du reda ut och lösa komplicerade skattefrågor? Vill du ta eget ansvar samtidigt som du har frihet i jobbet? Vill du göra en individuell karriär?

Ekonomer och jurister är två stora grupper anställda inom Skatteverket. Som ekonom eller jurist får du möjlighet att ta del av vår unika och högt värderade utbildning i skatterätt.

Du får i takt med din utveckling ta dig an alltmer komplicerade ärenden och utredningar inom exempelvis inkomstskatt, arbetsgivaravgifter och moms. Dessa områden berörs i allt större utsträckning av EG-rätten och internationella konventioner. Du kan välja att bredda dig eller att specialisera dig inom ett specifikt område av skattelagstiftningen. Väljer du att arbeta som generalist och har en pedagogisk förmåga finns möjligheten att arbeta som informatör.

För dig som är ekonom

Som ekonom kan du bland annat specialisera dig inom revision. Vill du bli skatterevisor får du en unik utbildning med kvalificerat handledarskap. Din lämplighet prövas efter utbildning och kunskapstester varvat med fem års praktiskt arbete, varav cirka tre års revisionspraktik. Som skatterevisor är du ytterst ansvarig för att revisionen genomförs på ett professionellt sätt.

 

För dig som är jurist

Är du jurist och vill fördjupa dig inom något särskilt område kan du sikta på att arbeta som processförare. Du får då ett omväxlande arbete som innebär att föra statens talan i domstol och arbeta med omprövningar och anståndsfrågor. Intressanta och utmanade arbetsuppgifter finns även inom våra rättsenheter. Där ger du både stöd till chefer och medarbetare i sakfrågor och deltar i det nätverk som verkar för en enhetlig rättstillämpning i hela landet. Inom folkbokföringen arbetar du bland annat med familjerätt och internationell privaträtt.

Skatteverket

Till toppen