På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Om Skatteverket

Skatteverket är förvaltningsmyndighet för skatt, folkbokföring och bouppteckningar. Skatteverket bevakar också statens fordringar.

Vårt arbete är meningsfullt och samhällsnyttigt

Vi är till för medborgarna. Vårt uppdrag är att se till att de skatter som politikerna fattat beslut om verkligen betalas in. Vår vision är ett samhälle där alla vill göra rätt för sig.

Skatteverket behandlar skatteärenden för företag, löntagare samt ärenden om folkbokföring och fastighetstaxering.

Skatteverket har drygt 10 000 medarbetare och har verksamhet i hela landet. Skatteverkets huvudkontor ligger i Solna.

Vi jobbar på att bli bättre

Arbetet med att utveckla vår service gentemot skattebetalarna utvecklas ständigt. Regeringen har ställt krav på hela den offentliga sektorn att ligga i framkant när det gäller att utveckla verksamheten. Vår ambition är hög! Vi vill bli den bästa förvaltningen i medborgarnas tjänst. Det gör vi bl.a. genom att vara tillgängliga 24 timmar om dygnet och verka för enkla och tidsenliga regler. Vi ställer krav på våra medarbetare att aktivt bidra i det arbetet.

Medborgarnas förtroende för oss är av stor vikt. Det är för medborgarnas skull som vi ska utföra en bra kontroll och indrivning samt ge bra service och information. Vi arbetar därför kontinuerligt med att förbättra vår service i mötet med medborgarna.

Genom att arbeta systematiskt med att utveckla vår verksamhet tror vi att vi kommer att få nöjda uppdragsgivare, medborgare och medarbetare.

Kontakta oss

Lediga jobb

Skatteverket

Till toppen