Dtd-filen används av konstruktörer av till exempel bokföringssystem för att bygga in en funktion för att skapa en fil med deklarationsuppgifter direkt ur bokföringen.
Dtd-fil står för Document Type Definition File.
Ska du skapa en enstaka fil med deklarationsuppgifter väljer du i stället Skapa deklarationsuppgifter på fil. Då får du upp ett formulär som du fyller i och sparar.
Denna dtd-fil används för att skapa deklarationsuppgifter för de redovisningsperioder som har en deklarationsdag efter den 1 februari 2015 för moms, arbetsgivaravgifter och avdragen skatt. Detta gäller även vid en senare rättelse av en deklaration via e-tjänsten Moms- och arbetsgivardeklarationer.
Filbeskrivningen finns i denna fil:
Det kan vara maximalt 12 siffror i varje beloppsfält och i Upplysningar ryms 400 tecken på 10 rader.
I dessa filer visas exempel på hur deklarationsfilerna kan vara ifyllda:
Denna dtd-fil används för att skapa deklarationsuppgifter för deklarationsdagar från och med den 26 februari 2007, det vill säga för skattedeklarationer med det nya utseendet på momsdelen som gäller från 2007. Detta gäller även vid en senare rättelse av en deklaration via Internet. Deklarationsdagen, det datum då deklarationen ska vara inkommen till Skatteverket, är ifylld i ruta 01 på pappersblanketten.
Filbeskrivningen finns i denna fil:
Det kan vara maximalt 12 siffror i varje beloppsfält och i Upplysningar ryms 400 tecken på 10 rader. Vid rättelse av en deklaration anges orsaken i Upplysningar med minst 10 tecken.
I dessa filer visas exempel på hur deklarationsfilerna kan vara ifyllda:
Du kan göra på två olika sätt:
Alternativ 1
Alternativ 2
Använder du alternativ 2 kan det hända att det inte kommer upp någon Öppna-ruta. Det beror på vilken typ, och version, av webbläsare du använder. Om du får upp dtd:en som en html-sida måste du gå till webbläsarens Arkiv och välja Spara som... och där sätta ett filnamn med ändelsen txt.
Om du får en dtd-fil mailad till dig sparar du den på datorn med filändelsen txt. Sedan är det bara att öppna filen i Anteckningar.
Vill du lära dig mer om skatter och företagande? Ta då chansen och möt oss online på våra direktsända webbseminarier. Det är kostnadsfritt och du kan ställa frågor och få svar i en chatt.