Här kan du se våra inspelade webbseminarier inom olika ämnesområden.
Vi har publicerat två filmer om DAC 6, en introduktionsfilm och en film med fördjupad information. Informationen vänder sig till dig som är rådgivare och skattekonsult och som berörs av de nya reglerna om rapporteringspliktiga arrangemang. Lagen trädde i kraft den 1 juli och senaste datum för första rapporteringstillfället är den 31 januari 2021.
Ett inspelat webbseminarium för dig som ska lämna kontrolluppgifter om transaktioner som har skett på din digitala marknadsplats/plattform. Här får du veta vilken information om säljarna du ska lämna i kontrolluppgifter till Skatteverket, när och hur kontrolluppgifterna ska lämnas och hur du gör om något blir fel. Webbseminariet är ca 28 minuter.
Ett inspelat webbseminarium för dig som verkar inom plattformsekonomin. Seminariet handlar om uppgiftsskyldigheten för plattformsoperatörer som gäller från den 1 januari 2023. Bakgrunden till de nya reglerna är ett EU-direktiv, DAC 7. Webbseminariet är på ca 28 minuter.
En film för dig som vill veta mer om vad eget kapital är och hur det fungerar i en enskild näringsverksamhet. Vi visar bland annat hur du gör när du sätter in och tar ut pengar ur företaget. Webbseminariet är knappt 12 minuter.
En film för dig som har en enskild näringsverksamhet och funderar på hur du ska göra ditt bokslut.
När bokföringen är färdig ska du föra över uppgifterna till ett bokslut. I filmen berättar vi vad du behöver göra och vi visar hur du avslutar din bokföring med ett förenklat årsbokslut.
Den här filmen är för dig som funderar, eller kanske redan har bestämt dig för att starta företag och behöver lite hjälp med hur du ska komma vidare. I filmen får du tips om vad du bör tänka på innan du registrerar företaget. Det kan vara bra att titta på filmen innan du deltar på något av våra direktsända webbseminarier om enskild näringsverksamhet och aktiebolag. Filmen är ca 15 minuter.
Tjänar du pengar på din hobby eller ska du egentligen starta ett företag? I filmen förklarar vi skillnaden mellan hobbyverksamhet och företagande.
I filmen visar vi dig e-tjänsten One Stop Shop (OSS). Du får genom ett exempel se hur du hämtar uppgifter från bokföringen och redovisar momsen i OSS-deklarationen. Vi ger dig också några viktiga tips som underlättar för dig. Filmen är 9 minuter.
I filmen får du veta vad du behöver tänka på när ditt företag säljer varor och tjänster till privatpersoner inom EU. Du får information om vad unionsordningen och importordningen innebär och en introduktion till e-tjänsten One Stop Shop. Filmen är 37 minuter.
I filmen får du information om de gemensamma grunderna för varor och tjänster vid handel med andra länder. Du får också veta vilket seminare som passar ditt företag. Filmen är ca 4 minuter lång.
I filmen får du veta vad du behöver tänka på när du säljer varor och tjänster på en digital marknadsplats. Vi går igenom vad en plattform är och hur det kan påverka ditt företag. Filmen är ca 24 minuter.
I filmen visar vi dig hur du registrerar ditt företag i e-tjänsten One Stop Shop. Filmen är 11 minuter.
En film för dig som säljer tjänster till privatpersoner inom EU och vill veta mer om hur momsreglerna fungerar. Filmen är ca 32 minuter.
En film för dig som säljer tjänster till privatpersoner i länder utanför EU och vill veta mer om hur momsreglerna fungerar. Filmen är ca 27 minuter.
I den här filmen får du reda på hur du ska redovisa momsen när du säljer varor till privatpersoner inom EU. Med hjälp av exempel går vi också igenom hur det blir med momsen om du skickar varorna från ett lager i ett annat EU land till din kund. Filmens längd är ca 36 minuter.
Den här filmen handlar om hur de svenska reglerna för moms fungerar när du säljer varor till privatpersoner utanför EU. Du får bland annat veta vad som är avgörande för när det är export och vilka fält i momsdeklarationen som då blir aktuella. Filmens längd är ca 10 minuter.
Ett inspelat webbseminarium för dig som vill veta mer om folkbokföring och hur vi tillsammans kan motverka folkbokföringsbrott. Webbseminariet är på ca 42 minuter där du får veta hur du underrättar om felaktig folkbokföring. Se filmen om att motverka folkbokföringsbrott.
Den här filmen riktar sig till dig som har kvalificerade andelar i ett fåmansföretag och vill veta hur du räknar ut ditt gränsbelopp för utdelning med huvudregeln. Filmen är cirka 19 minuter.
Se två filmer om de ändrade skattereglerna vid arbete i Sverige, den första ger dig en kort introduktion och den andra ger fördjupad information. Reglerna gäller från den 1 januari 2021.
Filmerna vänder sig till dig som:
7 inspelade webbseminarier för dig som är 16 och 20 år. Där får du veta vad det innebär att vara delägare i ett övningsföretag. Ett övningsföretag kan vara ett UF- företag eller sommarlovsföretag. Du får veta hur du ska göra när du
Startar du ett vanligt företag gäller andra regler. Se filmerna om övningsföretag.
Direktsända webbseminarier
Lär dig mer på våra direktsända webbseminarier. Det är kostnadsfritt och du kan ställa frågor och få svar i en chatt.
Här kan du få fram viktiga datum för ditt företag. Då kan du lätt se när du behöver betala in skatter, deklarera eller när du får utbetalningar.