På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Distansförsäljning av cigaretter, cigarrer, cigariller eller röktobak till privatpersoner i Sverige

En distansförsäljare är någon som säljer varor till privatpersoner i Sverige, t.ex. via internet, om varorna transporteras direkt från ett annat EU-land till köparen och transporten ordnas av säljaren eller av någon annan för säljarens räkning.

Den som regelbundet vill sälja cigaretter, cigarrer, cigariller eller röktobak till kunder i Sverige genom distansförsäljning ska anmäla sig för registrering hos Skatteverket, utse en representant samt ställa en säkerhet för tobaksskatten. Säljaren ska betala både tobaksskatt och moms i Sverige för varorna.

Den som avser att endast vid ett enstaka tillfälle sälja tobaksvaror till Sverige genom distansförsäljning kan istället anmäla sig som "tillfälligt registrerad distansförsäljare" inför varje enskild transport. Skyldigheten att betala tobaksskatt inträder när tobaksvarorna förs in till Sverige.

Läs mer om distansförsäljning av tobaksvaror till kunder i Sverige i Skatteverkets broschyr Distansförsäljning av punktskattepliktiga varor till Sverige (SKV 535).

I Skatteverkets ställningstagande 2007-11-26 (dnr 131 685056-07/111) kan du läsa mer om moms- och punktskattefrågor vid elektronisk handel.

Skatteverket

Till toppen