På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Annan yrkesmässig hantering

Tobaksskatt ska betalas för cigaretter, cigarrer, cigariller och röktobak som förs in till Sverige även om varorna redan är beskattade i något annat land. Skatt ska också betalas för sådana tobaksvaror som tillverkas här i landet.

Tobaksvaror som är avsedda att konsumeras i Sverige ska beskattas här i landet. Vissa undantag finns bland annat för varor som köpts i ett annat EU-land av en enskild person som själv transporterar varorna hit (s.k. resandeinförsel), för varor som utgör flyttgods eller som förvärvats av en enskild person genom arv eller testamente eller för enstaka gåvor som skickas från en enskild person till en annan. Samtliga dessa undantag gäller dock bara under förutsättning att varorna är avsedda för den enskilde personen eller dennes familjs personliga bruk.

Tobaksvaror som förs in till landet i kommersiellt syfte ska som huvudregel alltid beskattas här.

Om varorna redan har beskattats i ett annat EU-land kan du under vissa förutsättningar få återbetalning av det landets tobaksskatt. Du måste ansöka om detta direkt hos det aktuella EU-landets behöriga myndighet.

Skatteverket

Till toppen