På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Beskattningsvärdet för offentliggörande av reklam

Affischreklam, skyltreklam och liknande

Beskattningsvärdet för denna form av reklam är ersättningen för offentliggörandet.

Med ersättning avses även betalning i varor eller tjänster, vilka ska tas upp till sitt marknadsvärde. Så kallade kringkostnader (sortering, paketering, distribution och uppsättning av skyltar) vid offentliggörande av reklam ska inte ingå i beskattningsvärdet. Det åligger dock den skattskyldige att visa att ersättningen som utgått även avsett ersättning för andra prestationer än skattepliktiga.

För att kringkostnaderna ska kunna undantas från beskattning ska ersättningen för dessa kringkostnader specificeras på fakturan eller annan liknande handling.

Sponsring

Sponsring innebär att ett företag med flera, betalar till exempel en förening, artist eller idrottsperson en summa pengar (även varor eller tjänster) för att denne ska profilera företagets produkter eller tjänster i olika sammanhang.

De delar av ersättningen som avser offentliggörande av reklam är skattepliktiga. Förekommer offentliggörande av reklam för sponsorn bör det av faktura eller annan verifikation framgå hur stor del av ersättningen som utgör ersättning för offentliggörandet och hur stor del som är ersättning för andra motprestationer.

Skatteverket

Till toppen