På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Återkallelse av godkännandet som lagerhållare

Ett godkännande som lagerhållare kan återkallas antingen om
lagerhållaren själv begär det eller om Skatteverket på eget initiativ återkallar
godkännandet.

Om en lagerhållare upphör med verksamheten helt eller med den del av verksamheten som gäller skattepliktiga elektronikvaror ska lagerhållaren begära att godkännandet återkallas. Det räcker inte med att bara avregistrera sig för moms eller andra skatter. En begäran om återkallelse gör ni  skriftligen och endast via post till Skatteverket, 771 83 Ludvika, och undertecknas av behörig firmatecknare.

Ekonomisk brottslighet, misskötsamhet med deklarationer, skatteinbetalningar, bokföring, skyldigheten att anmäla ändringar eller liknande kan medföra att Skatteverket återkallar en lagerhållares godkännande.

Om ett godkännande återkallas, efter egen begäran eller på Skatteverkets initiativ, upphör rätten att hantera obeskattade elektronikvaror. Skatt ska redovisas för samtliga obeskattade varor som finns i lagerhållarens lager vid återkallelsen. Även skyldigheten att lämna punktskattedeklaration för skatt på kemikalier i viss elektronik upphör. Deklarationer ska lämnas för samtliga redovisningsperioder till och med den period då återkallelsen träder i kraft.

Skatteverket

Till toppen