På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Flytta under skatteuppskov

Du som är upplagshavare eller registrerad avsändare har möjlighet att flytta punktskattepliktiga varor under skatteuppskov. Typ av produkt och mottagare avgör hur du ska gå till väga. Tänk på att det räknas som en flyttning även när varorna ligger kvar i samma lokal men byter skatteupplag.

Mottagare i Sverige

Alkohol- och tobaksvaror

Om varor flyttas under skatteuppskov från ett skatteupplag ska du som godkänd upplagshavare alltid upprätta ett elektroniskt administrativt dokument (e-AD) i EMCS när de skickas till ett skatteupplag eller en godkänd upplagshavares direkta leveransplats i Sverige.

När varor flyttas under skatteuppskov från en importplats ska du som registrerad avsändare alltid upprätta ett e-AD i EMCS när de skickas till ett skatteupplag eller en godkänd upplagshavares direkta leveransplats i Sverige. Det finns mer information under ”EMCS vid import”.

Energiprodukter

Om energiprodukter flyttas under skatteuppskov från en importplats ska du som registrerad avsändare alltid upprätta ett e-AD i EMCS när de skickas till ett skatteupplag eller en godkänd upplagshavares direkta leveransplats i Sverige. Det finns mer information under ”EMCS vid import”.

För övriga transporter inom Sverige ska du inte upprätta ett e-AD i EMCS.

Mottagare i annat EU-land

Om punktskattepliktiga produkter flyttas under skatteuppskov från ett skatteupplag ska du som godkänd upplagshavare alltid upprätta ett elektroniskt administrativt dokument (e-AD) i EMCS när de skickas till en godkänd mottagare inom EU:s punktskatteområde.

När produkter flyttas under skatteuppskov från en importplats i Sverige ska du som registrerad avsändare med svenskt punktskattenummer alltid upprätta ett e-AD i EMCS när de skickas till en godkänd mottagare i ett annat EU-land. Det finns mer information under ”EMCS vid import”.

Export

Om punktskattepliktiga produkter flyttas under skatteuppskov från ett skatteupplag ska du som godkänd upplagshavare alltid upprätta ett elektroniskt administrativt dokument (e-AD) i EMCS när de flyttas till ett land utanför EU:s punktskatteområde. Samma sak gäller om du som registrerad avsändare flyttar punktskattepliktiga produkter under skatteuppskov från en importplats. Det finns mer information under ”EMCS vid export”.

Skatteverket

Till toppen