På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Utländska företags skyldighet att informera om ändrade förhållanden

Ett utländskt företag kan lämna uppgifter som underlag för registrering hos Skatteverket i till exempel skatteanmälningar. Det kan röra sig om företagets sätt att bedriva affärsverksamhet i Sverige eller om att försäljningen ändrat omfattning. Företaget måste då informera Skatteverket om ändringen.

Det kan till exempel gälla att företaget gett sin personal i Sverige sådana uppgifter att kärnverksamhet bedrivs från en fast plats i Sverige eller att andra omständigheter ändrats, vilket medfört att det numera finns ett fast driftställe i Sverige.

Skatteverket måste få del av de ändrade förutsättningarna för att kunna göra en ny bedömning av företagets situation. Uppgifter om ändrade förhållanden, det vill säga nya förutsättningar, kan lämnas på blankett Ändringsanmälan (SKV 4639) eller i en särskild skrivelse.

Skatteverkets utlandsskattekontor

Utländska företag hanteras på Skatteverkets utlandsskattekontor.

Finansiella företag

Utländska företag som står under Finansinspektionens tillsyn hanteras på Skatteverkets storföretagsregion. Sådana företag ska dock vid registreringen använda blankett SKV 4632 och skicka den till utlandsskattekontoren enligt ovan.

Skatteverket

Till toppen