På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Ändra din debiterade preliminärskatt

Om du behöver ändra din debiterade preliminärskatt gör du det genom att lämna en preliminär inkomstdeklaration.

Du ska varken betala för mycket eller för lite preliminärskatt. Du kan lämna in en preliminär inkomstdeklaration och få ett nytt beslut om debiterad preliminärskatt hur många gånger som helst.

Använd tjänsten för att lämna nya uppgifter

Om du behöver ändra din debiterade preliminärskatt gör du det genom att lämna en preliminär inkomstdeklaration. Om du använder tjänsten Preliminär inkomstdeklaration fylls flera uppgifter i automatiskt och handläggningstiden blir oftast kortare än om du använder till exempel en blankett. Du kan även se dina tidigare beslut.

I vissa fall måste du lämna nya uppgifter

Du bör lämna en ny preliminär inkomstdeklaration om du tror att den slutliga skatten kommer att bli högre än den preliminära. Om skillnaden mellan den preliminära och den slutliga skatten är betydande måste du lämna en ny preliminär inkomstdeklaration. Med betydande skillnad menas en skillnad mellan den preliminära och den slutliga skatten på cirka 30 procent, dock lägst ett prisbasbelopp (för aktuellt år).

Ombud kan hjälpa till

Om du anlitar någon som hjälper dig med ekonomin kan du använda tjänsten Ombud och behörigheter och på så vis ge den personen rätt att lämna in din preliminära inkomstdeklaration.

Skatteverket

Till toppen