På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

För tillverkare och leverantörer

Endast tillverkardeklarerade kassaregister är godkända för användning. I tillverkardeklarationen ska du som tillverkare eller leverantör visa att kassaregistret uppfyller Skatteverkets föreskrifter för krav på kassaregister.

För tillverkare av kassaregister

För att tillverkardeklarera kassaregistret fyller du i blanketten Tillverkardeklaration (SKV 1509) och skickar den till Skatteverket.

När vi handlagt din tillverkardeklaration förs ditt kassaregister upp på vår lista över tillverkardeklarerade kassaregister.

Det här ska tillverkardeklarationen innehålla

Av tillverkardeklarationen ska det framgå att modellen eller programmet är testat tillsammans med en certifierad kontrollenhet. Testmetoderna och resultatet av testerna ska dokumenteras i ett testprotokoll. Hur omfattande testprotokollet bör vara har inte reglerats. Enligt Skatteverkets uppfattning får varje tillverkare själv bedöma hur omfattande testprotokollet ska vara.

Versionsuppdatering

För varje versionsuppdatering som påverkar förändringar av funktioner som regleras i föreskriften ska det finnas en ny tillverkardeklaration.


Tillverkardeklarerade kassaregister och certifierade kontrollenheter

Skatteverket testar inte om ett tillverkardeklarerat kassaregister uppfyller de föreskrivna kraven, utan det är tillverkarens ansvar.

Listorna uppdateras regelbundet.

Skatteverket

Till toppen