På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Idrottsföreningar och kontrolluppgifter

När en idrottsförening har betalat ut ersättning eller lämnat en förmån till en person, på sammanlagt 100 kronor eller mer för ett helt år, ska idrottsföreningen senast den 31 januari året därefter lämna kontrolluppgift till Skatteverket.

Lämna kontrolluppgifter för er förening

Använd vår tjänst för att lämna kontrolluppgifter. Det är enkelt och du får en kvittens på uppgifterna som du har lämnat.

I e-tjänsten Lämna kontrolluppgifter kan du lämna mindre mängder kontrolluppgifter direkt i tjänsten. Om du behöver föra över större mängder kontrolluppgifter finns en filöverföringstjänst.

Var på kontrolluppgiften ersättningen/förmånen ska redovisas framgår av broschyren Kontrolluppgifter - lön, förmåner m.m. (SKV 304).

Om du inte har möjlighet att använda e-tjänsten Lämna kontrolluppgifter, går det att lämna kontrolluppgifterna på blankett.

Ansvar för att lämna kontrolluppgifter

Kontrolluppgift ska lämnas utan särskilt föreläggande från Skatteverket. Det är idrottsföreningens styrelse som är ansvarig för att kontrolluppgifter lämnas.

Skattskyldighet för mottagaren av ersättningen

Privatpersoner är skyldiga att föra anteckningar över samtliga ersättningar, arvoden och förmåner för att kunna göra deklarationen oavsett om man får kontrolluppgift eller inte. Man är alltså skattskyldig för inkomsten även om arbetsgivaren missat att skicka en kontrolluppgift.

Ersättning till idrottsmän/funktionärer

Tabellen visar hur kontrolluppgifter, arbetsgivaravgifter och skatteavdrag hänger samman med ersättningen till idrottsmän och funktionärer.

År 2017
Ersättning i kronor Kontrolluppg. Arbetsgivaravg. Skatteavdrag
100 - 22 399Ja Nej Nej
- 22 400 och högreJa Ja Ja
År 2016
Ersättning i kronor Kontrolluppg. Arbetsgivaravg. Skatteavdrag
100 - 22 149Ja Nej Nej
- 22 150 och högreJa Ja Ja
Ersättning till övrig personal
Ersättning i kronor Kontrolluppg. Arbetsgivaravg. Skatteavdrag
100 - 999 Ja Nej Nej
1 000 och högre Ja Ja Ja
Skatteverket

Till toppen