På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Ändra och anmäla - bostadsrättsföreningar

Föreningar ska ändra och anmäla stadgar, namn och adress till Bolagsverket.På företagssajten verksamt.se kan du som företräder en förening få hjälp med hur din förening gör en anmälan eller ändring.

Anmäl, ändra eller ta bort ett ombud

Om du vill anmäla, ändra eller ta bort ett ombud till din förening så gör du det enklast via Skatteverkets e-tjänst.

Adressändring

Om en förening ändrar sin adress ska du som företräder föreningen alltid anmäla detta till Bolagsverket på något av följande sätt:

  • I e-tjänsten på verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • På blanketten Anmälan om adressändring för företag och föreningar hos Bolagsverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om föreningen har en särskild skatteadress för exempelvis moms- och arbetsgivardeklarationer ska du i stället registrera detta hos Skatteverket på blankett SKV 4639.

Tänk på att om din förening har en c/o adress till en privatperson som i sin tur flyttar måste föreningen även göra en adressändring till Bolagsverket. Det räcker alltså inte med att privatpersonen, till exempel kassören, ändrar sin adress hos Svensk adressändring. Det kostar inget att ändra adressen hos Bolagsverket.

Ändring av stadgar och namn

Du som företräder en förening anmäler eller ändrar föreningens namn, stadgar eller räkenskapsår hos Bolagsverket. När du gör detta ska du skicka med ett protokoll där det framgår att föreningen beslutat om den aktuella ändringen.

Ändra, anmäl eller ta bort ett ombud

Om din förening vill anmäla ett ombud som till exempel kan lämna deklarationen, läsa moms- och arbetsgivardeklarationer eller få åtkomst till föreningens skattekonto, använder du e-tjänsten Ombud och behörigheter. Där kan du även byta eller ta bort ett befintligt ombud. Även en förening som tecknas av flera personer kan använda e-tjänsten.

Skatteverket

Till toppen