På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda vår webbplats godkänner du detta. Vad är cookies?

Jag förstår
Meny

Just nu är det svårt att ringa in sin deklaration på telefon 020-56100. Vi jobbar på att lösa problemet så snart som möjligt. 

Just nu kan det vara svårt att komma fram till Skatteverkets växel, på grund av tekniska problem.

Logotyp, till startsidan

Svar på vanliga frågor

Skattekonto och slutlig skatt

När betalas skattepengarna ut?

Du får ditt slutskattebesked en gång varje år. Vid vilken tidpunkt du får det beror på olika omständigheter som vi listar här nedan. I samband med slutskattebeskedet får du också din eventuella skatteutbetalning.

  • Har du deklarerat via e-tjänsten Inkomstdeklaration 1, Skatteverkets app, genom att ringa eller skicka sms och har anmält ett bankkonto till Skatteverket, kan du få slutskattebeskedet i juni.
  • Är du löntagare eller pensionär och har deklarerat på pappersblankett, får du ditt slutskattebesked i augusti eller i september. Har du e-deklarerat men har kvarskatt, får du också ditt slutskattebesked i augusti eller i september.
  • Du som ska redovisa näringsverksamhet, är delägare i handelsbolag eller i aktiebolag och har deklarerat på papper, får i de flesta fall ditt besked i december. Det gäller även om du har e-deklarerat men har kvarskatt.

Om din deklaration har tagits ut för granskning eller för annan åtgärd och därför inte har blivit klar, kan du få ditt slutskattebesked och dina skattepengar i augusti, september eller i december. Detta gäller även dig som har e-deklarerat.

När betalas skattepengarna ut?
Skatteverket

Till toppen