På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Meny
Logotyp, till startsidan

Svar på vanliga frågor

Skattekonto och slutlig skatt

När betalas skattepengarna ut?

Skatteverket skickar ut skattebesked och betalar ut skatteåterbäring vid följande tillfällen:

  • Juni – Om du har deklarerat via e-tjänsten Inkomstdeklaration 1, Skatteverkets app, telefon eller sms senast den 4 maj får du vanligen dina pengar i juni. Du ska då även ha anmält ett bankkonto till Skatteverket. Är deklarationen inte färdiggranskad får du i stället dina pengar i augusti eller september.
  • Augusti eller september Om du deklarerade på papper får du dina pengar i augusti eller september.
  • December – I december får företagare som har deklarerat på papper samt de som inte var färdiggranskade i september sina pengar.    

Pengar att betala?

Du som ska betala in mer skatt får ett inbetalningskort med ditt slutskattebesked.Om du är löntagare eller pensionär och ska betala in mer skatt får du ditt slutskattebesked i augusti eller september. Skatten ska då vara betald senast den 12 november respektive den 14 december 2015. Om du är företagare och ska betala in mer skatt får du ditt slutskattebesked i december. Skatten ska då vara betald senast den 14 mars 2016.
När betalas skattepengarna ut?
Skatteverket

Till toppen