Meny

Planerat underhåll på samtliga e-tjänster 11-12 januari. Kortare störningar kan förekomma.

Störningar i telefonin gör att det just nu kan vara svårt att komma fram till Skatteverket.

Logotyp, till startsidan

Svar på vanliga frågor

Skattekonto och slutlig skatt

När betalas skattepengarna ut?

Du får ditt slutskattebesked en gång varje år. Vid vilken tidpunkt du får det beror på olika omständigheter som vi listar här nedan. I samband med slutskattebeskedet får du också din eventuella skatteutbetalning.

Juni

Har du deklarerat via e-tjänsten Inkomstdeklaration 1, Skatteverkets app, genom att ringa eller skicka sms och har anmält ett bankkonto till Skatteverket, kan du få slutskattebeskedet i juni.

Augusti eller september

Är du löntagare eller pensionär och har deklarerat på pappersblankett, får du ditt slutskattebesked i augusti eller i september. Har du e-deklarerat men har kvarskatt, får du också ditt slutskattebesked i augusti eller i september.

December

Du som ska redovisa näringsverksamhet, är delägare i handelsbolag eller i aktiebolag och har deklarerat på papper, får i de flesta fall ditt besked i december. Det gäller även om du har e-deklarerat men har kvarskatt.

Granskning

Om din deklaration har tagits ut för granskning eller för annan åtgärd och därför inte har blivit klar, kan du få ditt slutskattebesked och dina skattepengar i augusti, september eller i december. Detta gäller även dig som har e-deklarerat.

När betalas skattepengarna ut?
Skatteverket

Till toppen